EŞİKten Parlamento Kadın Grubumuza ziyaret

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran, milletvekillerimiz Oya Ersoy, Filiz Kerestecioğlu ve Züleyha Gülüm’ü Meclis’te ziyaret etti. 

EŞİK üyeleri, Nafaka Hakkı’nın gaspını da içeren 6’ncı Yargı Paketine dair görüşlerini Parlamento Kadın Grubumuza aktardı. 

EŞİK Üyesi Berrin Sönmez, 6'ncı Yargı Paketi'nde yer aldığı belirtilen “Nafakanın devlet tarafından ödenmesi” ile ilgili durumun sosyal devlet ile ilişkilendirildiğini, ancak bunun yanıltıcı olduğuna dair görüşlerini paylaştı. Sönmez, “Sosyal devlet, yüzde 66’sı ödenmeyen nafakanın ödenmesini sağlayan bir devlet olmalı, ancak tamamının devlet tarafından ödenmesi kısmının cinsiyet eşitsizliğini sürdüreceğini düşünüyoruz. Erkek nafaka ödemekten kurtulursa ve nafaka ödemesini devlet yaparsa haksız kazanç elde etmiş olacak, bu da cinsiyet eşitsizliğini artıracak” dedi. 

EŞİK üyeleri; özellikle “Nafakayı devlet ödeyecek” kısmının tuzak olduğunun anlatılması gerektiğini belirtti. 

Kadın Meclisi Sözcümüz Ayşe Acar Başaran da, “6’ncı Yargı Paketi, iktidarın uzun süredir yapmak istediği kadın kazanımlarına yönelik saldırının bir parçasıdır” diyerek bu politikalara karşı birlikte mücadele edeceklerini vurguladı. 

20 Ocak 2022