IŞİD çetelerinin Kobanê'ye saldırılarına karşı sınırın sıfır noktasındaki Dewşen köyünde direnen halkı, DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek ile HDP'li milletvekilleri ziyaret etti. Burada konuşan Demirtaş, Kobanê direnişinin bir parçası olan herkesi kutladığını belirterek, "Sizler politik bir halksınız. Politikayı alanda, mevzide, cephede yapıyorsunuz" diye konuştu. Egemenlerin bu toprakları sadece petrol kuyusu olarak gördüğünü belirten Demirtaş, "Bu topraklar bizim tarihimiz, kültürümüzdür. Onlar için sadece petrol anlamına gelen bu topraklar bizim her şeyimizdir. Şimdi IŞİD eliyle bizim her şeyimize saldırıyor. İŞİD tetikçi görevi görüyor. JİTEM görevi yüklenmiş" dedi.

Toplumun bütün değerlerini alt üst eden halkları binlerce yıllık geri kültüre götürmek isteyen çetelerin sınırları dayandığını belirten Demirtaş, şöyle devam etti: "Mesele sadece Kobanê'nin savunması değildir. Kobanê için alanlarda direnen herkes sadece Kobanê'yi savunmuyor. Özgürlük değerlerini insanlık değerlerini savunuyor. Kobanê iki günde düşer diyorlardı. Halen Kobanê düşsün diye ellerini ovuşturanlar var. Bizler günlerdir haftalardır, diyalog kurmaya, Kobanê'nin ne demek olduğunu anlatmaya çalıştık. Kobanê her yerdir. Van, Amed, Hakkari, Erzurum'dur. Her yer aynı onurlu duruşla ayaktadır. Bunlar bu vahşet ordusu, dünyanın en gelişmiş silahlarıyla Kobanê'nin kapılarını dövüyorlar. Suriye'nin her yerinden destek alıyorlar. Kobanê de bir avuç insan abluka altında. Şimdi bütün dünya bu tarihi görkemli direnişe tanıklık ediyor. Bütün askeri uzmanlar şimdi buradaki direnişi inceliyor. Herkes biliyor ki tankları durduracaklar tek şey tanksavarlar değil irade durduruyor bu tankları. Kobanê hükümeti ile görüştüler arkadaşlarımız bugün. Bütün YPG/YPJ savaşçılarının sizlere selamları var. Bizler burada direniyorduk ama bizim gıdamız, moralimiz Suruç'ta direnen halkın sayesindedir. Kürdistan'ın her yerinde direnen halkın sayesindedir, diyorlar. Bizler şu saatten sonra bu direnişten tek bir adım geri atmayacağız. Bu barbarlık ordusunu alçaklar ordusunu bu topraklardan def olup gidecekler. IŞİD Kobanê'yi ele geçirdi diye sevinç çığlıkları atanlar unutmayın YPG/YPJ hepinizin onurunu koruyor. 24 saat aç susuz ama kararlı olan mevzide direnen bütün kardeşlerimizin yanındayız."

Demirtaş'ın ardından konuşan Selma Irmak da, Kürdistan halkının günlerdir sürdürdüğü direnişi selamlayarak başladığı konuşmasında, "Tarih şahit olsun bir kez daha dünya dost ve düşman görsün ki Kürtler bir kez daha direniyor ve direnecekler her zaman. DAİŞ'e inanlar onların Kürtleri yeneceğini düşünenler görsün. Hesapları Bağdat'tan değil Kobanê'den Kürdistan'dan dönüyor. DAİŞ teröristtir mücadele edilmeli diye açıklama yapanlara soruyoruz neredeydiniz şimdiye kadar. Kürtler canını verir ama özgürlüğünü vermezler, onurunu vermezler. Şimdi mevzilerde sadece kendi halkları için değil tüm halklar için direniyor. Bu direnişte yaşamını yitirenler önünde saygıyla eğiliyorum. Kobanê Kürdistan'ın her tarafına yayılmış. Kürtler 7'den 70'e direniyor. Uluslararası güçler DAİŞ'i kobane yi düşürmek için göndermişlerdi. Bilsinler ki Kürtler kazanacak. 21. yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacağını bilsinler. Türk devletine bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. İkiyüzlü politikayı bırakın. Değerli bir süreçteyiz ve sonuca ulaştırmak istiyoruz. Ama onurumuzu da çiğnetmeyiz. Özgürlük ancak direnişle gelişir. Siyasi yollarla sorunlarımızı çözmek istiyoruz ama hayır diyorsanız buyurun her yol önümüzdedir. Bilin ki yüreğimiz Kobanê'de atıyor. Biz ayrılamayız. Kirli sınırlarınız bizi koparamaz birbirimizden. Elbette çözüm ile Kobanê birbirine bağlıdır. Kürdistan'ın her yerinde tüm halkların tüm kalbi Kobanê'de atıyor. Halkların birliği de sağlanıyor. Savaştır kayıplarımız oluyor, yüreğimiz yanıyor ama gece gündüz ayakta olacağız. Sokaklarda direnen halkımızı kutluyoruz."

07.10.2014