Faşist AKP-MHP iktidarına karşı mutlaka kazanacağız

Gençlik Meclisi Yürütme Kurulumuzun açıklaması:

AKP-MHP faşist iktidarı; Kürt halkının, gençlerin ve kadınların iradesini yargı operasyonlarıyla sindirmek istemektedir. Hesap vereceği günün yaklaşmasının telaşıyla saldırılarını daha da artıran AKP-MHP iktidarı, gözaltı ve tutuklama furyalarını gençlik üzerinden özel olarak sürdürmektedir.

Gençlik Meclisimize yönelen bu hukuksuz saldırılarda, aylardır birçok arkadaşımız siyasi faaliyetlerinden alıkonulma amacıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştır. Gençliği baskı ve tehditle susturamayan iktidar, yargıyı devreye koyarak hukuksuz uygulamalara başvurmaktadır. Son bir haftadır İstanbul, Urfa ve İzmir’de 20’den fazla genç arkadaşımız gözaltına alındı. Yürütme Kurulu Üyemiz Berfin Çiçek ise tutuklandı. Yine birçok gençlik örgütüne sindirme amaçlı saldırılar gerçekleşti. Bilinmelidir ki, demokratik ve meşru siyasetin yürütücüsü olan her bir üyemiz bu saldırılar karşısında boyun eğmeyecek, mücadelesini sürdürecektir.

Gençliğin AKP-MHP iktidarına tahammülü kalmamıştır. İktidarın tüm dayatmalarına karşın siyasetin merkezinde yer almaya devam edeceğimizi tekrar bildiriyor ve halklarımızı bu faşist iktidardan kurtarma sözümüzü yineliyoruz. Gözaltına alınan ve tutuklanan tüm Gençlik Meclisi üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır. Anti-demokratik uygulamalara ve faşist AKP-MHP iktidarına karşı mücadelemizi büyütecek ve mutlaka kazanacağız.

HDP Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu
3 Nisan 2023