Festival adı altındaki kültürel soykırıma karşı Amed halkını duyarlı olmaya çağırıyoruz

Gençlik Meclisi Genel Yürütme Kurulumuzun açıklaması:

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde 8-16 Ekim tarihleri arasında planladığı festival etkinlikleri halkımızın hafızasına ve tarihine saldırıdır. 2015 yılında binlerce insanı göçe zorlayan, yüzlercesini katleden AKP-MHP iktidarı bu festivalle de halkımıza karşı zihinsel bir savaş yürütmektedir.

Unutulmamalıdır ki, bu festivalle sokağa çıkma yasakları sırasında mahallelerin yerle bir edilmesinin, onlarca sivilin katledilmesinin ve tarihi binaların yıkılıp yerine cezaevlerini andıran binaların inşa edilmesinin meşruiyeti aranmaktadır. Hakan Arslan’ın kemiklerini bir torba içerisinde verenlerin zihniyeti bizler tarafından bilinmektedir. Hafızamız taze ve mücadele gerekçemizdir.

Savaş politikalarıyla Kürt halkının direnişini kıramayan iktidar bloku, insanlığa karşı bir kez daha suç işleme tenezzülünde bulunmaktadır. Kürt halkına karşı yürürlülüğe konulan Çöktürme Planı nasıl ki gençliğin direnişi karşısında çökmüşse, özel savaş politikaları da çökecektir.

Yıkım ve sessizlik kadar duyarsızlık da yok eder. Hafızamızı yok etmeye çalışanlara ve festival adı altında yapılan kültür soykırımına karşı başta Amed halkı olmak üzere gençleri, kadınları ve bütün demokratik kurum ve çevreleri tepki göstermeye ve Sur’un tarihi değerlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

HDP Gençlik Meclisi Genel Yürütme Kurulu
1 Ekim 2022