Fransız yetkililer bir an önce katliamı aydınlatmalı

Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı ve katliama ilişkin Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın yaptığı açıklamanın Türkçe ve Fransızca metinleri:

Fransız yetkililer bir an önce katliamı aydınlatmalı

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne yönelik vahşi bir saldırı sırasında 3 Kürt yurttaşın hayatını kaybettiğini ve 3 kişinin de yaralandığını üzüntüyle öğrendik. Öncelikle yapılan bu vahşi saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına baş sağlığı yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Fransa yetkililerinden beklentimiz, faillerin ve saldırıların acil bir şekilde ortaya çıkarılıp kamuoyunu şeffaf bir şekilde aydınlatması yönündedir. Bu tür ırkçı saldırıların önüne geçecek tek yol gerçeğin ivedilikle aydınlatılması olacaktır.

Nous attendons des autorités françaises que les auteurs et les attaques soient révélés de toute urgence

Nous avons appris avec regret que 3 citoyens kurdes ont perdu la vie et que 3 autres ont été blessés dans une attaque brutale contre le centre culturel Ahmet Kaya à Paris, la capitale de la France. Tout d'abord, nous condamnons fermement cette attaque brutale et souhaitons nos condoléances aux familles et aux proches de ceux qui ont perdu la vie et un prompt rétablissement à ceux qui ont été blessés. Nous attendons des autorités françaises que les auteurs et les attaques soient révélés de toute urgence et que le public soit éclairé de manière transparente. La seule façon d'empêcher de telles attaques racistes sera la clarification urgente de la vérité.

Pervin Buldan-Mithat Sancar
HDP Eş Genel Başkanları / Coprésidents du HDP
24 Aralık /décembre 2022