Gazete Şûjin kadınlardan kadınlara cesaret yaymaya devam edecek!

Sabaha karşı yayınlanan 693 ve 694 sayılı KHK’larla Dihaber ajansı, Gazete Şûjin ve Rojeva Medya Gazetesi olmak üzere 3 basın kuruluşu ve 3 dernek kapatıldı, 928 kişi işten çıkarıldı, tek adam faşizminin “gereği” olarak MİT Cumhurbaşkanına bağlandı.

Faşizmin kurumsallaştığı, Meclis’i devre dışı bırakma çabalarıyla parti devleti inşa edildiği bir dönemde şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: AKP diye bir hükümet yok, KHK diye bir hükümet var. Ve bu KHK hükümeti; yasa dışı ve hukuka aykırı iddialarında; halkların, inançların, kadınların, emekçilerin, iradesini tanımamakta, yani faşizmde ısrar ediyor. Öyleyse biz de demokrasi ve adalette, kadın iradesi ve kadın özgürlüğünde ısrar ediyoruz. Gazetelerimize, sözlerimize, seslerimize, özgür basına, demokrasiye sahip çıkıyoruz. Kadın haberciliğine, kadın sözüne, kadın gazeteciliğine; yani kadınlar olarak kız kardeşlerimizden haber alma hakkımıza, kız kardeşlerimizi haberdar etme hakkımıza sahip çıkıyoruz. Şûjin’e, basın özgürlüğümüze sahip çıkıyoruz.

“Bir kadın olarak susun” diyenlere karşı “Erkekler ne hüküm verir demeden yazmaya devam edeceğiz” diyen Şûjin’in yanındayız. Susmayacağız, kadınlar olarak birbirimize güç ve cesaret yaymaya devam edeceğiz.

Halkların Demokratik Partisi
Kadın Meclisi