Gençleri dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz!

Gençlik Meclisimizin açıklaması:

Merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve merkez üssü Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki iki depremde 3 bin 500’ün üzerinde insanımızı hayatını kaybettik. 10 kenti etkisi altına alan deprem, büyük bir felaket ve yıkım yaratmış durumdadır. Alınmayan tedbir ve önlemlerden dolayı yaşamını yitiren insan sayısı her dakika artıyor. Depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Partimizin tüm birimleri gibi Gençlik Meclisimiz de depremin meydana geldiği ilk dakikalardan itibaren halkın yanında olmaya devam ediyor. Gençlik olarak, göçük altında kurtarılmayı bekleyen ve deprem sonrası ihtiyaçları oluşan binlerce insanla dayanışma ve yardımlaşma seferberliğimizi sürdürüyoruz.

Yaralarımızı birlikte saracağız. İnanıyoruz ki; bu felaketin üstesinden ancak dayanışma ile gelebiliriz. Başta gençler olmak üzere tüm halkımızı deprem bölgelerinde olmaya; enkaz altında kalan insanları kurtarmaktan, ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarını karşılamaya kadar dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz.

Destek ve dayanışma için 0552 032 5649 ve 0553 096 0706 numaralı telefonlardan Kriz Koordinasyon Merkezimize ulaşabilirsiniz.

HDP Gençlik Meclisi
7 Şubat 2022

Etiketler: #deprem , #maraş depremi