Gençlik Meclisimiz: Örgütlülüğümüz saldırılara en büyük cevaptır, irademizi göstermeye geliyoruz

Gençlik Meclisimiz 6-7 Haziran tarihinde yapılacak Büyük Konferansımız öncesinde Genel Merkezimizde bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Gençlik Meclisi Sözcümüz Dersim Dağ, şunları söyledi:

HDP Gençlik Meclisi olarak uzun süredir bir meclisleşme kararı vardı ve bugün bu kararı hayata geçirmiş bulunuyoruz. Merkezi Gençlik Meclisimizin ilk toplantısını gerçekleştiriyoruz. Aslında uzun süredir beraber yol yürüdüğümüz ve mücadele ettiğimiz arkadaşlarımıza yeni çalışma alanlarında başarılar diliyorum.

Bugünkü toplantımız ve örgütlenmemiz tutuklamalara en büyük cevaptır

Gençlik Meclisi üyelerimize ve arkadaşlarımıza dönük uzun süredir sistematik bir şekilde gözaltı, tutuklama ve kaçırma eylemleri gerçekleştiriliyor. Bunun son örneğini geçen hafta Diyarbakır'da gerçekleşen bir operasyonda gördük. Başta HDP MYK Üyesi ve Gençlik Meclisi Üyemiz Sevim Akdağ olmak üzere Gençlik Meclisinden ve PM'den arkadaşlarımız hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı ve 10 arkadaşımız tutuklandı. Buradan onları selamlıyorum. HDP Gençlik Meclisi üyelerini, HDP meclisi çatısı altında örgütlenen gençleri sindirebileceğini düşünen iktidara bugün bu toplantımız en büyük cevaptır ve örgütlülüğümüzü büyütmemiz de en büyük cevap olacaktır.

Faşizmi birleşik mücadele ile yıkacağız

İktidarın HDP Gençlik Meclisi üyelerine dönük sistematik bir saldırısı söz konusu ama bu sadece bizimle de sınırlı kalmıyor. Son dönemlerde üniversite öğrencilerine yönelik de yoğun bir saldırı var. Munzur Üniversitesi öğrencileri iktidarın yapılanması olan TÜGVA’yı protesto etmek için açıklama yaptı. Bunu sindiremeyen iktidar, 11 öğrenciyi gözaltına aldı. Ertesi gün Newroz’da halay çektikleri için 19 Munzur Üniversitesi öğrencisi gözaltına alındı. Her yıl düzenlenen Devrim Yürüyüşünde yer alan 16 ODTÜ öğrencisi hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı ve bu sabah çıkardıkları adliyede serbest bırakıldılar. Örgütlü mücadele yürüten, örgütlenen gençlere yönelik bu baskı, gözaltı ve tutuklama furyasının tamamının gençlerin örgütlenmesine yönelik yapılan bir gözdağı olduğunu, gençlerin örgütlenmemesi için yürütülen politikalar olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Biz HDP Gençlik Meclisinde örgütlenen ve mücadele eden gençler olarak, bütün muhalif gençlerin de bu iktidar karşısında asla sinmeyeceğini ve boyun eğmeyeceğini çok iyi biliyoruz. İbrahim Kaypakkayalardan, Deniz Gezmişlerden, Mazlum Doğanlardan, Ali Çiçeklerden mirası devraldık. Bunu sonuna kadar yürüteceğimizi ve faşizmi birleşik mücadele ile yıkacağımızı buradan belirtiyoruz.

İktidarın üniversitelerdeki konser yasağına karşı gençler sanatlarını kendileri yapacaktır

Bir yandan gençlere yönelik sistematik saldırılar söz konusu, bir yandan da gençlere yoksulluk ve savaş dayatılıyor. İktidarın yürüttüğü savaş politikası gençliği açlığa mahkum eden bir durumda. Diplomalı işsizler ve aslında asgari ücret altında dahi bırakılan gençler... Üniversiteli öğrenciler 850 TL ile geçinmeye çalışıyor. Mevcut ekonomik krizde geçinmenin mümkün olmadığı, asgari ücretin bile yeterli olmadığı böyle bir dönemde öğrencilerin 850 TL ile bilim üzerinde yoğunlaşmasını hiç kimse bekleyemez.

Ancak her ne kadar gençlik yoksulluğa, savaşa, örgütsüzlüğe mahkum edilmeye çalışılsa da gençler bilim üretmekte ve sanat yapmakta ısrarlı. İktidarın bu alana da saldırısı sözkonusu! Son günlerde iptal edilen festivallerin haddi hesabı yok. Munzur Üniversitesinde, Isparta ve İstanbul’da birçok yerde aslında her yıl düzenlenen festivaller çeşitli gerekçelerle iptal edildi. Ama gençler bilim ve sanat üretmekte kararlı, festivallerini de kendileri yapacaktır.

Gençlik üzerinden yürütülen saldırılara karşı daha çok örgütleneceğiz

İktidarın istediği tek şey, kendi çeperinde bir gençlik yaratmak ve kendi politikaları çerçevesinde gençliğe yön vermektir. Eğer baskı ve zulüm varsa bunun karşısında direniş var, direnen gençler var. Tarih de göstermiştir ki hiçbir zaman muktedirler başarılı olmamıştır; her zaman direnen gençler ve halklar başarılı olmuştur, kazanan da gençler ve halklar olmuştur. Gençlik üzerinden yürütülen bu sistematik politikalara karşı; yoksulluğa, savaşa ve işsizliğe ve saldırılara karşı daha çok örgütlenecek ve mücadeleyi daha çok büyüteceğiz.

Gençler kendi iktidarını kurmaya ve iradesini göstermeye geliyor

Bu zor ve bir o kadar mücadele dolu ve başarıyla tamamlanacağına inandığımız yolda hepimize başarılar diliyorum. Başaran biz olacağız, kazanan biz olacağız. AKP ve MHP iktidarını devirecek olan bizleriz. Bizler HDP Gençlik Meclisleri olarak gençlerin iktidarını kurmaya geliyoruz. Gençlerin her zaman söylediğini bir kez daha tekrarlıyoruz. Gençlerden AKP’ye oy moy yok. Gençler kendi iktidarını, kendi sözünü kurmaya geliyor; kendi iradesini göstermeye geliyor.

4 Haziran 2022