Gereği düşünüldü

MYK Üyemiz ve Kars Milletvekilimiz Ayhan Bilgen'in, Silivri Cezaevi'nde kaleme aldığı "Gereği düşünüldü" isimli kitabı Vivo Yayınevi tarafından yayımlandı.

Kitaba ilişkin Ayhan Bilgen'in ilettiği mesajı şu şekildedir:

30 yıldır onlarca dergi ve gazetede yazdım. Hak savunuculuğu ve gazetecilik kimliğimi siyasetçi kimliğimden ayrılmaz görüyorum. Cezaevi, hayatın koşturmacasının dışına çıkarak daha dingin düşünme açısından önemlidir. Özellikle müdahil olmaktan alıkonulduğumuz referandum sürecindeki tartışmalara dışardan bakmak için içerden yazdıklarımı kamuoyu ile paylaşmak istedim.

Mahkemelerin yargılamasından daha önemlisi sizin kendinizi yargılamanız ve tabi toplumun sizinle ilgili yargısıdır. 5 yıl boyunca telefonlarımı dinleyen, teknik takip yapanlar dosyama koyacak tek cümlemi bulamamışlar. Kitap iddiasından çok, bir uzun açık mektup niteliğindeki bu yazılarla düşünmeye ve savunmaya her şart altında devam edeceğim. Uyarı ve önerilerimi kamuoyunun dikkatine sunmak istedim. Özgür olmayanlar, dört duvar ve demir parmaklıklar ardına kapatılanlar değil, kaybedeceklerinin korkusuyla inandığını ifade etmekten korkanlardır.

12 Temmuz 2017