Gözaltı operasyonlarıyla kadın mücadelesini illegalize etmek isteyen kadın düşmanı AKP, kadınların iradesini gasp edemeyecek

Bugün Ankara ve Mersin’de sabah saatlerinde yapılan siyasi soykırım operasyonlarında, Ankara eski il yöneticimiz Derya Bakır, Ankara eski il eşbaşkanımız Ayşe Merve Aytemur, Çankaya ilçe yöneticimiz Hanım Binici, Kadın Meclisi üyemiz Meryem Kiraz, Demokratik Alevi Derneği (DAD) üyesi Sevgi Sazan Kişin ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) çalışanı Newroz Kırkaya, gözaltına alındı.

İktidarın borazanlığını yapan yandaş medya, günlerdir Kadın Meclisimize ve TJA’ya yönelik bir karalama kampanyası yürütmektedir. Bir algı operasyonuyla TJA’yı, HDP Kadın Meclisini yani kadın mücadelesini kriminalize etmek isteyen kadın düşmanı AKP, kadınlara yönelik saldırısını her alanda sürdürüyor. Biz; kadın iradesine yönelik saldırıları, atanan kayyımlardan, eşbaşkanlık sisteminin hedef gösterilmesinden, İstanbul Sözleşmesi ve nafaka hakkının gasp edilmesinden biliyoruz.

Geçen hafta da Van’da 15 kadın arkadaşımız gözaltına alınmış, ikisi tutuklanmıştı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü öncesi yapılan operasyonların amacının, kadın düşmanı politikaların bir sonucu olduğu çok açık. Biliyoruz ki kadınların örgütlü iradesine yönelim ve saldırılar aslında derin kaygı ve korkunun ifadesidir.

Kadınları, bu tür sindirme ve yıldırma operasyonlarıyla eve kapatmayı amaçlayan AKP-MHP erkek iktidarı, şunu bilsin ki biz kadınlar siyaset yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. 

Kadınları eve kapatmaya çalışarak siyasi irade olmasını istemeyen AKP-MHP iktidarına buradan sesleniyoruz;

Biz kadınlar, kadın düşmanı politikalarınıza boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Kadın iradesi olan TJA, Kadın Meclisimiz ve örgütlü kadın yapılarına yönelik “terörize etme yaklaşımları” nı kabul etmiyoruz.

Normalde bir hukuk devletinin yapması gereken, siyaset yürüten kadınları gözaltına almak değil, algı operasyonuyla kadınların örgütlü yapısını hedef gösteren yandaş medya hakkında işlem yapmaktır.

Ankara ve Mersin’de gözaltına alınan kadın arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalı.

HDP Kadın Meclisi
6 Kasım 2019