Merkez Yürütme Kurulumuzun açıklaması:

Hemen her gün ve birçok ilde partimiz üye ve yöneticilerine, sivil toplum kuruluşlarına, üniversite öğrencilerine, akademisyenlere, yerel yöneticilere, kamu emekçilerine yönelik soruşturma, gözaltı ve tutuklamalar devam ettiriliyor. 2011 yılında AKP-Cemaat ortak çalışması ile yürütülen hukuk dışı operasyonlar, bugün Saray’dan gelen talimatlarla gerçekleştiriliyor. Saray, partimizi ve milletvekillerimizi hedef göstererek bizleri marjinalleştirmeye, demokratik siyaset alanının dışına itmeye çalışıyor.

Genel Merkez Saymanımız Hüseyin Yılmaz da bu operasyonlar kapsamında 2 gün önce gözaltına alınmış ve halen mahkeme önüne çıkarılmamıştır. Yılmaz, önceki saymanımız Zeki Çelik’in ardından son üç ay içerisinde gözaltına alınan ikinci saymanımızdır. Yılmaz’ın hakkındaki suçlamaların ne olduğu ise dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle bilinmiyor.

Yargıya her gün talimatla operasyon yaptıran Saray ve onun hükümeti, hukuksuzluğunu sürdürüyor. Bugün Ceza Yasası’nda istediği değişikliği fiili olarak yürürlüğe koyan bir anlayışla karşı karşıyayız.

Saray-AKP iktidarının talimatları ile hareket eden yargı mensuplarına bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Evrensel ve demokratik hukuk kurallarına, Türkiye’nin imzaladığı uluslararası sözleşmelere uygun olmayan tüm davranışlarınızın hesabı, daha önce olduğu gibi yarın da uluslararası ve ulusal yargı önünde sorulacaktır.

Dün haklarındaki övgü haberleri ve yazıları ile ortalıkta dolaşan kimi hakim ve savcılar, bugün ya cezaevindedir ya da yurtdışına çıkmıştır. Dün baş tacı edilen kimi savcı ve hakimler, bugün vatan haini ilan edilmişlerdir. Bugünkü hukuksuzlukları yapanları da yarın koruyacak bir zırh olmayacaktır. Hukuk dışı uygulamaların sahipleri, hukuk ve demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçeceklerdir.

Genel Merkez Saymanımız Hüseyin Yılmaz’a yönelik hukuksuz gözaltı sürecinin derhal sonlandırılmasını ve Yılmaz’ın serbest bırakılmasını istiyoruz.

Bu baskı ve zulüm halkların ve demokrasi güçlerinin mücadele kararlılığını yükseltiyor. Bir kez daha yineliyoruz ki, Saray-AKP iktidarının bu politikalarına karşı Türkiye’deki halklar özgürlük, eşitlik, barış ve demokrasi mücadelesinde birleşerek güçleneceklerdir.

Halkların Demokratik Partisi
Merkez Yürütme Kurulu