Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılsın

Kadın Meclisimiz son iki gündür yapılan ev baskınları ve gözaltılara ilişkin bir basın açıklaması yayımladı:

Kadıköy'de 1 Mayıs bildirisi dağıtırken gözaltına alınan ikisi gazeteci, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 22 arkadaşımızın yanındayız. 1 Mayıs bildirisi dağıtımının engellenmesini, gözaltı yapılmasını en sert şekilde kınıyoruz. Faşist OHAL rejiminin dayatmalarını asla kabul etmiyoruz. 

İki gün önce de HDP Kadın Koordinasyonu ve PM üyesi Nadiye Gürbüz'ün evi basıldı; dün kadın özgürlük mücadelesinde birlikte yürüdüğümüz gazeteci Semiha Şahin ve Pınar Gayıp arkadaşlarımız gözaltına alındı. 

Mitinge izin verip, çalınacak müziğe, söylenecek söze, taşınacak pankarta; bildiriye izin verip, içindeki cümleye müdahale eden bu zihniyet aslında kafalarımızın içindeki düşüncelere müdahale ediyor. Bunu başta kadınlar, herkesin görmesi ve ortak itirazını yükseltmesi için bütün gücümüzle çalışacağız. 

Afrin'de işgal olduğunu düşünmek ve söylemek, buna karşı çıkmak SUÇ DEĞİLDİR. Bu fikre karşı olabilirsiniz, ama bu suç değildir YASAKLANAMAZ. Asıl suç bu düşüncenin ifade edilmesini yasaklamaktır. 

AKP-MHP ittifakının korku, nefret, düşmanlık pompalayarak bu toprakların insanlarının aklını, yüreğini ve gözünü kör etmeye çalışması karşısında biz kadınlar yüreklere, akla ve vicdana ulaşmayı 
MUTLAKA BAŞARACAĞIZ! 

AKP-MHP faşist ittifakının özgür düşünceye, özgür sese, özgür vicdana ket vurma çabaları mutlaka dönüp kendilerini vuracak. 

Baskı ve sindirme politikalarına vereceğimiz en güçlü yanıt bütün renklerimiz, sözlerimiz ve 
çeşitliliğimizle hep birlikte 1 Mayıs'ta tüm engelleri aşarak alanları coşkuyla doldurmak olacak. Çünkü 
biz bu toprakların kadınları, gençleri, halkları ve emekçileriyiz. 

HDP Kadın Meclisi

15 Nisan 2018