Günay: Yargı seçme seçilme hakkının gaspına alet olmamalı, tarafsız karar vermeli

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın kayyım gaspıyla görevden uzaklaştırılması işleminin iptali için açtığı davanın ilk duruşması bugün Diyarbakır 1. İdare Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Duruşma öncesi açıklama yapan Parti Sözcüsü Ebru Günay şunları söyledi:

Bir yıllık süreçten anlıyoruz ki bir süre daha karar vermeyecekler. Çünkü dertleri Diyarbakır halkının iradesi değil. Dertleri Diyarbakır halkının iradesini gasp etmek. Haksız ve hukuksuz olan kayyım rejimini devam ettirmek. 

Kayyımlar için esas olan saltanatın ve gasp halinin devam ettirilmesi 

Bugün bütün dünya, bütün Türkiye, kayyım uygulamalarının ne demek olduğunu biliyor. Kayyım demek rüşvet demek, talan demek, yolsuzluk demek. Bunları Diyarbakır'daki kayyımda gördük. Kendileri için hazırladıkları banyolarda gördük. Mardin’deki, Van’daki kayyım uygulamalarından biliyoruz. Esas olan bu saltanatın ve gasp halinin devam ettirilmesi. 

Gaspı, hileyi, talanı kabul etmiyoruz 

Kayyımlar derhal geri çekilmeli, belediyeler halkın iradesini temsil eden gerçek belediye başkanlarına; Selçuk Mızraklı’ya, Ahmet Türk’e, Bedia Özgökçe’ye bir an önce teslim edilmelidir. Burada bir gasp var, hile var, talan var, yolsuzluk var. Bunu kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Daha da önemlisi sevgili belediye eş başkanlarımız derhal serbest bırakılmalı ve görevlerinin başına dönerek derhal kentlerini yönetmeye devam etmeliler. 

Yargı seçme seçilme hakkının gaspına alet olmamalı  

Umuyoruz ki yargı seçme ve seçilme hakkının gasp edilmesine alet olmaz. Yargı bağımsız, tarafsız bir karar vererek kayyım kararının iptaline karar verir. 

14 Eylül 2020