Aday tanıtım toplantımızda konuşan Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, HDP'nin "Tekçiliğe, diktatoryaya karşı barışın ve kardeşliğin" listesini oluşturduğunu belirterek, "Türkiye halkları ve HDP bir nehirdir, bu nehre hiçbir baraj ve kelepçe engel olamaz" dedi.

Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, bütün toplumun umudunu bir çocuk gibi büyüttüğünün altını çizerek, "HDP'nin bugün tanıtacağı adaylar bütün Türkiye'nin büyüttüğü umududur" dedi. HDP adaylarının mücadele meydanlarında Türkiye halkları tarafından çok iyi tanındığını söyleyen Yüksekdağ, "Bu listede işçiler, emekçiler, özgürlük bilincini işleyen akademisyenler var, mücadele sözü veren kadınlar var, eğitim hakkı için mücadele eden öğrenciler ve eğitmenler var, emeği görülmeyen kadınlar ve kız kardeşlerimiz var. Bu adaylar içerisinde esnafı, köylüsü ile hakça eşitlik isteyen kadınlar ve erkekler var. Yaşam alanlarını sömürü ve yağmaya teslim etmeyenler var. Bu adaylar arasında bizim haklılığımız ve gücümüz var" diye konuştu. Partimizin Türkiye halkının haklılığını ve gücünü kuşandığını söyleyen Yüksekdağ, bugünün ve geleceğin pırıltısının HDP listelerde bulunabileceğine işaret etti.

HDP bileşiminin egemenler tarafından anlaşılamayacağını, "Sizin aklınız dün de ermiyordu, bugün de anlayamayacaksınız" sözleriyle dile getiren Yüksekdağ, "Bundan sonra, nasıl bu farklı ve zengin tabloyu ortaya çıkardıysak bütün Türkiye'yi bu tabloya dönüştüreceğiz" dedi.

Tekçiliğe, siyasi dayatmalara karşı alternatifin HDP listesi olduğuna vurgu yapan Yüksekdağ, bu gücün ve farklılığın hiçbir partinin listesinde bulunmadığını söyledi. Yüksekdağ evladını gerilada yitiren bir anne ile evladını askerde kaybeden bir başka annenin sadece HDP listelerinde görülebileceğini, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganları arasında dile getirdi.

Yüksekdağ, "Onları bir araya getiren gücü bu siyasi iktidar anlayamaz. İşte bir asker yakını ile gerilla yakınını bir liste de bir araya getiren güç HDP'nin barış gücü ve mücadelesidir. Bütün Türkiye'yi barış temelinde bir araya getirecek gücü HDP siyasi çizgisinde ve böyle bir aday listesinde görebilirsiniz" diye konuştu.

"Türkiye'de eskiyi ortadan kaldıracak ve yeniyi getirecek gücü arıyorsanız uzağa bakmayın bu güç sizin aranızdadır" diyen Yüksekdağ, HDP listesinin "Ben başkan olacağım" diyenlere karşı "Bizler demokrasiyi getireceğiz" diyenlerin listesi olduğuna vurgu yaptı.

Aday listemizin faşizan siyasete karşı bütün Türkiye'nin birleşik gücünü temsil ettiğini söyleyen Yüksekdağ, "Bizler tek bir ağızdan çıkan diktatoryal sözleri değil, hepimizin söylediği barış şarkılarını dinleyeceğiz. Bu liste ile bizler değişime karşı direnen siyaseti alaşağı edeceğiz. Türkiye halkları ve HDP bir nehirdir ve bu nehri hiç bir baraj kelepçeleyemez. Bizler 2015 seçimlerinde nehirlerimizin üzerindeki bütün barajları yıkacağız ve kelepçeleri kıracağız" ifadesinde bulundu.

"Yola devam edeceğiz"

Partimizin en büyük farklılığının kadın gücü ve özgürlüğü olduğuna işaret eden Yüksekdağ, "2015 seçimlerinde kadınlar siyasete el koymuştur. Bu liste bunun iradesidir" dedi. "Jin jîyan azadî" sloganları ile sözleri kesilen Yüksekdağ, bütün kadınların özgürlük gücü olacağını söyledi. HDP'nin açıkladığı listenin bütün Türkiye halkları için barış, özgürlük eşiğini araladığını dile getiren Yüksekdağ, sözlerini şöyle tamamladı: "Şüphesiz ki en iyisini yapamadık şüphesiz ki eksiklerimiz var, ama bugün bu coşku ile şunu ifade ediyoruz: Eksiklerimiz ne olursa olsun biz fazlamızla yola devam edeceğiz. HDP'nin güçlü dalına sımsıkı sarılarak yolumuza devam edeceğiz. Bu sürece emeği geçen bütün yoldaşlarımızı destek vermeye çağırıyorum. Bizleri, halkları iktidara taşıyacak kapıyı aralayacağız."

10 Nisan 2015