HDK - HDP Van Gençlik Meclisi, Okmeydanı’nda polis tarafından vurularak yaşamını yitiren Umut Kurt ve Ayhan Yılmaz ile Soma’da 301 maden işçisinin yaşamını yitirmesine neden olan ihmal ile Lice’de karakol inşasına karşı yapılan protestosunda halka yönelik askeri müdahale yürüyüşle protesto etti. HDP İl Örgütü’nün bulunduğu Özgül Centr binası önünde bir araya gelen çok sayıda genç Feqiyê Têyran Parkı’na doğru yürüdü.

Feqiyê Têyran Parkı’nda son bulan yürüyüşün ardından demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu. Zılgıtlarla ile biten saygı duruşunun ardından açıklama yapan HDK - HDP Van Gençlik Meclisi üyesi yıllardır sömürülen halkın artık uyanış zamanının geldiğini söyledi.

Devletin sömürü ve asimilasyon politikalarını devrede tutarak, tüm problemleri “karanlık” yollarla çözmeye çalıştığını dile getiren HDK - HDP Van Gençlik Meclisi üyesi, devletin inkar ve imha politikaları sonucunda çok sayıda yurttaşın yaşamını yitirdiğini hatırlattı, polis şiddetinin her geçen gün artarak devam ettiğine vurgu yaptı. Soma’da yaşanan faciaya sessiz kalan devlet yetkililerinin tutumunu kınadıklarını dile getiren grup, her defasında kandırma ve susturma politikalarının devreye sokulduğuna dikkat çekti.

Konuşmanın ardından Sanat Sokağı’na geçen gençler 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.

28.05.2014