HDP Adana İl Örgütü seçimler öncesi adil bir seçim çağrısında bulunarak oy hesabı üzerinden yapılan kara propagandalara karşı halkı demokrasiden yana taraf olmaya çağırdı.

Açıklamayı okuyan HDP İl Eş Başkanı Gülseren Tural, demokrasiden korkan ulusalcı, milliyetçi güçlerin milliyetçilik üzerinden yaptıkları seçim propagandası ve AKP'nin HDP'nin Büyükşehir'de adayları olmadığı yönündeki söylentileri karşısında halkın duyarlı davranması gerektiğini söyledi.

"Halkların demokratik duyarlılığı karşısında korkuyorlar. Kaybetme korkusuyla seçime dair her türlü hile ve yalanla seçim çalışması yapıyorlar" diyen Tural, Kürt ve Türk halkları nezdinde halkların demokratik değerlerine bağlılığıyla her geçen gün kabul gören HDP’nin sistemin yolsuzluklarına, milliyetçi politikalarına karşı halkın adresi olduğunu söyledi.

Yaşadığı kimlik bunalımıyla rotasını şaşıran CHP'nin MHP ile temasa geçtiğini dile getiren Tural, bu partilerin HDP'nin bileşeni olan BDP için "Yerel seçimlerde Kürtler şehri ele geçirecek" kara propagandası ile milliyetçi, ulusalcı oyları toplamaya çalıştığını dile getirdi.

Bu kara propagandanın devamı olarak HDP'nin Büyükşehir'de adaylarının olmadığı yönündeki haberlere halkın itibar etmemesini isteyen Tural, "HDP'nin zaferi bu partilerin bitişini müjdeliyor. Tüm halklarımızın özlemi HDP'de yaşam bulacaktır" dedi.

29.3.2014