HDP Aydın Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Raif Kanat ile HDP Nazilli Belediye Eşbaşkan Adayı Remzi Kozaklı, yerel seçim çalışmaları kapsamında Nazilli ilçesinde bulunan Yıldıztepe ve Ocaklı mahallelerinde yurttaşlarla bir araya geldi. Ziyarete, HDP Aydın İl Eşbaşkanı İbrahim Alçiçek ve çok sayıda partili de katıldı. Adaylar, ilk önce Ocaklı Mahallesi'nde bulunan bir kahvehanede yurttaşlarla biraraya geldi. Burada konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Raif Kanat, yerel seçimlere ilişkin proje ve hedeflerini anlattı. Anadolu'da yaşayan halkların sistem partileri tarafından birbirine düşman edildiğini ve kırdırıldığını dile getiren Kanat, "Artık ezilenlerin ve ötekileştiren herkesin partisi HDP'dir. Artık eskisinden daha güçlüyüz. HDP ile birlikte bundan sonra bir olacağız birlik olacağız" dedi. Kürtlerin Türkiye ve Ortadoğu’nun dengesini değiştirecek bir güç olduğunu vurgulayan Kanat, "Kürtler olmadan Ortadoğu'da atım atılmıyor. Artık gücünüzün farkında olan gücünüzü Aydın'da sandığa yansıtın. HDP Aydın'da güçlü bir destek bekliyor" diye kaydetti.

Nazilli Belediye Eşbaşkan Adayı Remzi Kozaklı ise 14 dilin yasaklandığı, 25 etnik grubun inkar edildiği bir ülkede yaşadıklarını ifade ederek, hiç kimsenin bir diğerine kendisini dayatmadığı ve yok saymadığı bir ülke özleminin HDP ile yaşam bulacağını dile getirdi. Her yurttaşın yaşadığı kentte eşit hizmet alması gerektiğini vurgulayan Kozaklı, ancak bunun sistem partileriyle mümkün olmayacağını kaydetti. Yurttaşların verdiği vergilerin yerel yönetimlerde geri dönüşümü olmadığını, paraların ne şekilde harcandığından halkın haberinin olmadığını dile getiren Kozaklı, halkın paralarının yolsuzluk ve imar rantlarıyla küçük bir azınlığa peşkeş çekildiğini kaydetti. Kozaklık konuşmasının devamında, "Biz diyoruz ki Nazilli'de yaşayan 110 bin yurttaş kendi kendisini yönetsin. Belediyenin sorunları belediyede oturularak çözülmez. Bizler halkın arasında olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından adaylar ve beraberindeki partililer, Yıldıztepe Mahallesi'ndeki yurttaşlarla biraraya geldi. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği adaylar, projelerini anlatarak yerel seçimler için halktan destek istedi.

06.02.2014