Urfa Milletvekilimiz İbrahim Ayhan, asimilasyon politikalarının yürütüldüğü belirtilen AFAD’ın kurduğu çadır kentleri Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu. IŞİD zulmünden kaçan çok sayıda Kobanê'linin Suruç’ta kaldığını söyleyen Ayhan, bunların bir kısmının Suruç Belediyesi tarafından bir kısmının da AFAD tarafından açılan çadır kentlerde kaldığını aktardı. Ayhan, AFAD'ın yeni çadır kentler kurduğunu ve bu kentlerde yolsuzluk yapıldığı iddialarını gündeme getirdi.

Ayhan, Başbakan Davutoğlu'nun cevaplaması üzerine talep ettiği sorular şöyle:

"Suruç’ta AFAD tarafından kurulmakta olan çadır kentin kapasitesi ne kadardır?
Çadır kentin yapım ihalesi hangi tarihte ve hangi usülle yapıldı? İhale bir bütün olarak mı yoksa parçalı olarak mı yapılmıştır? İhaleye kaç firma başvurmuştur? İhaleye başvuran firmalar hangileri? Yapılan ihalede özel şartname düzenlenmiş midir? İhalenin toplam bedeli kaç TL’dir? İhaleyi alan firma ya da firmaların AKP ile organik bağının olduğu iddiası doğru mudur? AKP’li bir milletvekili ve bir belediye başkanının da ihaleyi kazanan firmalarla ilişkili olduğu iddiası doğru mudur? Çadır kentte bulunacak olan donatılar nelerdir?"

27.01.2015