HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Mahir Çetin adlı Kürt gencinin Antalya'nın Kaş ilçesinde ırkçı bir grubun saldırısına uğraması sonucu yaşamını yitirdiği olaya ilişkin İçişleri Efkan Ala tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Ayhan önergesinde, "Kimi mülki amirlerin, emniyet müdürleri ve kimi siyasi parti yöneticilerinin gerçekleştirilen tutumsuzca saldırılara ve saldırganlara karşı tutumu ırkçı bir ruhu cesaretlendirmiştir" ifadeleri kullandı.

Ayhan, konuya ilişken Bakan Ala'ya şu soruları yöneltti;

"Bugüne kadar HDP'nin hangi teşkilatlarına kundaklama girişiminde bulunulmuştur?
Kundaklama girişiminde bulunanların kaçı adli mercilere sevk edilmiştir?
Bugüne kadar HDP'nin kaç etkinliğine saldırı girişiminde bulunulmuştur? Bu saldırılarda kaç kişi adli mercilere sevk edilmiştir?
HDP'ye dönük saldırıların bireysel mi yoksa siyasi bir organizasyon mu olduğu hakkında bakanlığınızın herhangi bir bilgisi var mıdır?
HDP'ye dönük saldırıların artış göstermesinde kimi mülki amirlerin ve siyasi parti temsilcilerinin beyanatları etkili olmuş mudur? Olmuşsa bunlar hakkında herhangi bir tahkikatınız var mıdır?
Antalya'nın Kaş ilçesinde yaşanan ırkçı saldırıda Mahir Çetin adlı genç katledilmiştir. Yaşanan bu olayın sebebi hakkında bakanlığınızın bilgisi var mıdır?
Antalya Valiliği'nin olayın adli olayın adli bir vaka olduğunu ifade etmesi gerçeği yansıtmakta mıdır?
Olay sonrasında gözaltına alınan tutuklanan kişi sayısı kaçtır? Benzeri olayların yaşanmaması adına bakanlığınız ne gibi tedbirler almayı planlamaktadır?
Irkçı saldırılara dönük mülki amirlerinin tutumuna ilişkin bakanlığınızın herhangi bir talimatı olacak mıdır?"

10.09.2014