Halkın Demokratik Partisi (HDP)'nin belediye başkan adayları, 30 Mart yerel seçim çalışmaları çerçevesinde Adana Barosu ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlarla Park Royal Otel'de kahvaltılı bir toplantı düzenledi.

Toplantıya BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, HDP Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Leyla Uyar, Hüseyin Yıldız, HDP Adana Seyhan Belediyesi Eş Başkan Adayları Meliha Varışlı, Ayhan Bilgen, HDP, BDP İl yöneticileri, Adana Barosu ile ÇHD üyesi avukatlar katıldı. Toplantıda konuşan HDP İl Eş Başkanı Yusuf Tek, HDP'ye yönelik saldırıların seçim güvenliği konusunu tartışmaya açtığını belirtirken, saldırıların kardeşliğe yönelik olduğunu söyledi.

Yıldız: Sandık kurullarına dikkat edilmeli

HDP Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Leyla Uyar, kanun devleti karşısında hukuk devletini hakim kılmak için mücadele ettiklerini söyledi. Cezaevindeki hukukçuların çokluğuna dikkat çeken Uyar, hukuksuzluğun olduğu yerde HDP'ye olan ihtiyacın da arttığını dil getirdi.

Büyükşehir Eş Başkan Adayı Hüseyin Yıldız, "Şeytanı kapıdan kovsan bacadan girer" diyerek her türlü önlemin alınması gerektiğini söyledi. Her türlü hileye başvuranların son hilelerinin de seçim kurullarında ortaya çıkabileceğine dikkat çeken Yıldız, halkın gece yarılarına kadar büyük fedakârlıkla yaptığı çalışmaların boşa çıkmaması için sandıkların güvenliğinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

'Avukatlar ordusu olarak görev yapacağız'

Daha sonra söz alan avukatlardan Yasemin Dora Şeker, 2011 seçimlerindeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu seçimlerde de HDP'li avukatlar olarak seçim, sayım, döküm çalışmaları sırasında avukatlar ordusu olarak görev alacaklarını açıklayan Şeker, halkın oylarına ve iradesine sahip çıkacaklarını dile getirdi.

Avukat Vedat Özkan da emeklerin boşa çıkmaması için her seçim bölgesinde müşahitler ve sandık görevlileriyle iletişim içerisinde çalışmak gerektiğini belirtti. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Özkan, oylar sandıktan çıkıp tutanak tutuluncaya kadar görevlilerin yanında olacaklarını dile getirdi.

15.3.2014