Halkların Demokratik Partisi Nurhak İl Örgütü, Nurhak'ta Ferhat Tunç'un katılımıyla konser düzenledi.

Yağmura rağmen binlerce kişinin katıldığı konser, coşkulu geçti. Konsere, HDP Nurhak Belediye Başkan adayları Ali Orak ve Güllü Bulut, Pazarcık Belediye Başkan Adayı Ayşe Sonzamancı, HDP Maraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Salih Baykan, Elbistan HDP Belediye Eşbaşkan adayı Ayşe Nurvaizoğlu ile Hüseyin Yıldırım, Doğanşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Sevim Bayram Şimşek, Minehöyük Muhtar Adayı Erhan Yapıcı, ESP Nurhak İlçe Başkanı Ali Aslan, ESP Malatya İl Başkanı Ayşe Işık, ESP Antep İl Yöneticisi Hasan Çandır ve Nurhak Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği Yöneticisi Nuri Çadır'da katıldı.

TOY: KAZANACAĞIZ
Konser, Berkin Elvan şahsında Gezi isyanında ve devrim mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Açılış konuşmasını HDP Nurhak Belediye Eşbaşkan adayları Ali Orak ve Güllü Bulut'un danışmanı ve ESP MYK üyesi Hilmi Toy yaptı. Toy, "Tatlar'dan Kullar'a, Nurhak'tan Barış'a halklarımız Nurhak'a sana güneş doğacak diyor. HDP halkların, inançlarını, kimliklerini, dillerini, emeklerini, yarattığı değerleri iki elde birleştiren, halkların umutlarını, özlemlerini bir elde birleştiren ve bunu ağaca dönüştüren bir partidir" dedi. HDP'nin halkların doğru seçeneği olduğunu belirten Toy, 30 Mart'a az kaldığını hatırlattı, "Az zamanda daha çok çalışarak kazanacağız" dedi.

Halkı, HDP adayları Ali Orak ve Güllü Bulut'a vermeye çağıran Toy, "Oylarınızı kendinize verin. Kendiniz ve kentiniz için verin, siz kazanın. Nurhak'ı değiştirmek için, güzelleştirmek için geliştirmek için seçiminizi HDP'de, oylarınızı Ali Orak ve Güllü Bulut'a verin" diye konuştu.

'MARAŞ'I BARIŞIN, ÖZGÜRLÜĞÜN KENTİ YAPACAĞIZ'
Ardından HDP Maraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Salih Baykan konuştu. Baykan "Halklar için Maraş'ı barışın, kardeşliğin, özgürlüğün kenti yapacağız. HDP bunun partisidir" dedi, halkın Newroz'unu kutladı.

ORAK: ARTIK DEĞİŞME ZAMANI
HDP Nurhak Belediye Eşbaşkan adayları Ali Orak ve Güllü Bulut, "Nurhak'a güneş doğacak" sloganları ve alkışlar eşliğinde kürsüye çıktı. Bulut, teşekkür etti, "Sizlerle kazanacağız. HDP kadınların partisi. Kadınlar kazanacak. Sizlere layık olacağız" dedi.

HDP Nurhak Belediye Eşbaşkan Adayı Ali Orak ise şunları söyledi: "Biz Tatlar'dan Kullar'a, Nurhak'tan barışı, kardeşliği örüyoruz. Bizim sorunumuz bizi yönetenlerle. Bize eşit davranmayanlarla. Bizi ayrıştıran, ötekileştirenlerle. Bizim sorunumuz Berkin yaşında çocuklarımızın ölümüne sebep olanlarla. Eğitimde fırsat eşitliğini, sağlık hakkını ortadan kaldıranlarla. Çalışma ve iş güvenliğini ortadan kaldıranlarla. Öğretmenlerin atanmasını yapmayanlarla, eğitimin düzeyini düşürenlerle. Bizim sorunumuz, bu ülkeden barışı, kardeşliği, eşitliği, demokrasiyi esirgeyenlerle." "Artık değişme zamanı" diyen Orak, artık kazanma zamanın geldiğini belirtti, bunu 30 Mart'ta sandıkta göstereceklerini söyledi. Orak, halkın Newroz'unu kutlayarak sözlerini tamamladı.

TUNÇ: YENİ OLANI, HDP'Yİ SEÇİM
Sanatçı Ferhat Tunç, coşkulu alkışlar eşliğinde sahneye çıktı, "Nurhak'ta oylar HDP'ye Ali Orak ve Güllü Bulut'a olmalı. Oylarınızla değişin, değiştirin. Yeni olanı, güzel olanı, doğru olanı, HDP'yi seçin" dedi.

Halkların kardeşliğini, birliğini, eşitliğini, özgürlüğünü savunan, buna inanan herkesin karar vermesi gerektiğini kaydeden Tunç, "Artık ezilenler seçeneksiz değil. Bir seçeneğiniz var. Ona sahip çıkın, büyütün. Kendinize, kentinize sahip çıkın. Bunun için iyi ve doğru bir seçim yapın" şeklinde konuştu.

Fidan Doğan ve Berkin Elvan'ı anan Tunç, Nurhaklıların Newroz'unu kutladı. Tunç, konuşmasının ardından türkülerini söyledi. Kitle, yağmur altında halaya durdu. Konser boyunca sık sık, "Her yer rüşvet her yer yolsuzluk", "Her yer direniş, herkes Berkin", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Nurhak sana güneş doğacak", "HDP umuttur umut dimdik ayakta" sloganlarını attı.

18.3.2014