HDP Van İl Örgütü, yeni seçilen ilçe yöneticilerine seminer verdi. HDP'nin misyonunu anlatmak amacıyla düzenlenen eğitim seminerine, HDP'nin örgütlemeden sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ali Ürküt, HDP PM üyesi Mustafa Avcı, HDP İl Başkanı Harun Okay, HDP il ve ilçe yöneticileri katıldı. Saygı duruşu ile başlayan seminerde konuşan HDP İl Başkanı Harun Okay, hedeflerinin en az 30 bin kişinin katılacağı bir il kongresi olduğunu belirtti. 3 Ocak'ta yapılacak kongre ile beraber bir nevi seçim startını da vermiş olacaklarını dile getiren Okay, ilçe kongrelerinde emek sarf eden herkese teşekkür etti.

Okay'ın ardından söz alan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ali Ürküt ise Türkiye ve Kürdistan'ın Van'ı yakından takip ettiğini belirterek, "Bu seminerle amacımız yeni seçilen ilçe yöneticilerimizi yakından tanımak ve onlara HDP'nin misyonunu anlatmaktır. Burada bu konuda görüş alışverişinde bulunacağız ve önerilerinizi alacağız" diye belirtti.

HDP'nin şu anda fiili olarak Türkiye'nin ana muhalefet partisi olduğunu vurgulayan Ürküt, bu nedenden dolayı HDP'nin Cumhurbaşkanı, Başbakan ve AKP hükümetinin saldırısına maruz kaldığına dikkat çekti. Ürküt, şunları aktardı: "Şu anda seçime en hazır parti HDP'dir, Türkiye'nin en dinamik muhalefet partisi HDP'dir. İşte AKP bu yüzden saldırganlaşmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti HDP'ye karşı bir linç kampanyası başlatmıştır. Son günlerde Sayın Selahattin Demirtaş şahsında partimize yönelik korkunç bir saldırı var. Halkımız üzerinden uygulanmayan zulüm kalmadı. Roboski katliamı ve KCK operasyonları yapıldı. Kürt Halk Önderi 15 yıldır ağır tecrit koşullarında olmasına rağmen Kürt halkı mücadelesinden asla vazgeçmedi. Artık bütün dünya bizi izliyor. Bu yüzden iktidarlarını kaybetmekten korkuyorlar. Halkımız ya özgür yaşam ya da hiç diyor."

Ürküt, AKP'nin Rojava politikasının çıkmaz sokak olduğunu ve Kobanê direnişinin AKP'nin kimyasını bozduğunu dile getirdi.

Ürküt'ün konuşmasının ardından seminer basına kapalı olarak devam etti.

14.12.2014