Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve yüzlerce işçinin yaşamını yitirmesine neden olan katliamın ardından ikinci kez Manisa Soma'ya gelen HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ile beraberindeki HDP heyeti Soma'da kurulan kriz masası üyeleri ile birlikte yaşamını yitiren işçilerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunmak amacıyla, İzmir'in Kınık ilçesi ve Kınık'a bağlı Elmadere köyüne gitti.

Aileleri ziyaret eden Kürkçü, başsağlığı dileğinde bulunarak, oluşturulan HDP'nin de içinde olduğu kriz masasından her türlü desteği alabileceklerini aktardı. Taziye ziyaretlerinin ardından Soma Hükümet Konağı önüne gelen Kürkçü ve beraberindekiler, faciaya ve ziyaretlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Facianın yaşandığı ilk gün Soma'ya geldiklerini hatırlatan Kürkçü, "Buraya tekrar geldik, çünkü burada madencilerin haklarını canla başla savunan başta ÇHD avukatları ve sivil kriz masası üyelerine yapılan saldırıya hepiniz de tanık oldunuz" dedi. Soma emniyet yetkililerine de seslenen Kürkçü, "Mülkü amirlerine açıkça söylüyoruz. Bu şiddetin açıklanabilir bir tarafı yok" diye belirtti.

Saldırıların amacının, halkı yıldırma, ailelerin şikayetlerini geri almalarını sağlama olduğunu söyleyen Kürkçü, köy ziyaretlerine ilişkin "Hükümet tarafından açıklanan sayılara müthiş bir inançsızlık var. Bunu gördük. Köylülerle görüştük. Ben onların tercümanıyım, diliyim. Onlar bu duruma katliam diyor" dedi.

18.05.2014