HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP İl Eş Başkanı Şamil Altan, HDP PM üyesi Erdal Demirhan, Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı ve partililerle birlikte Zeytinburnu'nda geçtiğimiz günlerde bir ambalaj atölyesinde meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 3 kişiden biri olan Kader Kılıç'ın ailesini ve direnişte bulunan işçileri ziyaret etti. Ziyaret ettiği Kılıç ailesine başsağlığı dileklerinde bulunan Yüksekdağ, ailenin her zaman yanında olduklarını belirtti. Yüksekdağ, bu ziyaretinin ardından yanındakilerle birlikte Zeytinburnu'dan Pendik'e giderek 23 gündür grevde olan DİSK'e bağlı Tümka-İş Sendikası üyesi Kimberly-Clark işçilerini ziyaret etti.

Yüksekdağ ve beraberindekiler, işçiler tarafından "Direne direne kazanacağız" sloganı ile karşılandı. Burada direnişteki işçilere seslenen Yüksekdağ, işçileri selamlayarak, "Bu direniş sadece sizin değil, tüm Türkiye toplumunun direnişidir" dedi.

Sermayenin işçi sınıfına direnmekten başka bir yol bırakmadığını kaydeden Yüksekdağ, "Sendikanız öncülüğünde geliştirdiğiniz direniş, bütün Türkiye'nin içerisine itildiği haksız düzene karşı bir mevzidir. Burada kurduğunuz birlik, bizim zafere giden yolumuzdur" ifadelerini kullandı. Ankara'ya giden Somalı işçilerin Meclis'e alınmamasına işaret eden Yüksekdağ, "Bu küstahlığa karşı işçi sınıfının her yere girdiğini, girebileceğini gösterdik, göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Buradaki ziyaretin ardından işçilerin yanından ayrılan Yüksekdağ ve HDP heyeti, bu kez toplu sözleşmede anlaşma sağlanamaması üzerine greve gidilen Mondelez Şekerleme Fabrikası işçileri ziyaret etmek üzere Kocaeli'nin Gebze ilçesine doğru yola çıktı. Direnişteki işçiler gelenleri yine "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla karşıladı. Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada da işçilerle dayanışma içerisinde olacaklarının mesajını verdi.

İşçilerle sohbet edip, kendilerinden taleplerini de dinleyen Yüksekdağ, bu ziyaretlerinin ardından Tuzla'ya dönerek, düzenlenen halk toplantısına katıldı.

17.07.2014