İstanbul'da HDP Eyüp İlçe Örgütü, Eyüp'teki Pınar Düğün Sarayı'nda iftar yemediği gerçekleştirdi. İftar yemeğine HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Hüda Kaya, HDP il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Ezanın okunması ile birlikte oruçların açılması sonrasında yapılan konuşmalarda ilk olarak konuşan HDK İlçe Meclisi üyesi Zübeyde Aktay, ikinci yılını tamamlayan Rojava devrimini selamlayarak, Rojava'ya sahip çıkma çağrısında bulundu.

Ardından konuşan HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Hüda Kaya da İslam âleminin tarihinin en kanlı Ramazan ayını yaşadığını ifade etti. Bugün İslam ülkelerinde diğer coğrafyalarda olmadığı kadar savaş ve katliamların yapıldığına dikkat çeken Kaya, "Bugün ne hikmetse tüm savaşlar tüm zulüm ve katliamlar İslam ülkelerinde oluyor. Diğer coğrafyalarda olmadığı kadar insan ölüyor. Savaş kadın çocuk demenden insanları öldürüyor. Hal böyleyken bizler tutuğumuz orucu bir kez daha gözden geçirelim. Mahallemiz, ülkemiz ve bölgemizde savaş ve zulüm varsa ve insan ilişkileri kardeşlikten uzaksa bu tutuğumuz oruç mu? Bizler zulme karşı birlik olmalıyız mücadele etmeliyiz. Bizler barışın elçileri olarak ülkemize ve bölgemize barış ve huzuru getireceğiz" şeklinde konuştu.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına da tepki gösteren Kaya, saldırılardan sonra Türkiye'de Müslüman olmayan halklara yönelik nefret dilinin kullanılmaya başlandığına işaret etti. İsrail'i yaptığı katliam nedeniyle kınamakla birlikte bu saldırılardan sonra Türkiye'de hükümet ve ona yakın kurum ve kuruluşların, Müslüman olmayan halklara yönelik bir nefret dili oluşturmanın gayreti içerisinde olduğunu dile getiren Kaya, "Bizler barış savunucuları olarak bu nefret diline ve zulme karşı mücadele edeceğiz. Halkların ayrıştırılmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Etkinlik yapılan konuşmalardan sonra son buldu.

22.07.2014