HDP Ankara İl Örgütü, Metal-İş grevine destek vermek ve grevin yasaklanmasını protesto etmek amacıyla Yenişehir Postanesi önünde bir araya gelerek eylem yaptı. Burada grup adına konuşan HDP Ankara İl Eş Başkanı Lokman Ergün, Metal İş'in ve işçilerin haklı mücadelelerinin yanında olduklarını belirterek, "AKP hükümetinin bu uygulamasını eleştiriyoruz. Bu karar faşizan bir uygulamadır" dedi.
Ardından hazırlanan mektuplar Başbakanlığa gönderildi.
Mektup'ta 15 bin metal işçisinin yapmak istediği grevin gerekçelerine dikkat çekilerek, "Birleşik Metal-İş üyesi işçileri tarafından uygulanan grevin milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğü gerekçesiyle ertelenmesi hukuka, insan haklarına, İLO sözleşmelerine aykırıdır" görüşüne yer verildi. Yine grev ertelenmesine yönelik yöneltilen eleştirilerde şu başlıklar dikkat çekti:
"Bu karar açıkça gerçeğe aykırıdır. Yasal gereklere uyarak uygulanan hak arama yoluna bakanlar kurulunun saldırısıdır. İşçi ve emekçileri yasadışı hak aramaya zorlamalıdır. Çalışan işçilerin binde altısının grev uygulamasının milli güvenliği bozacağı gülünç gerekçesine dayanarak grevin ertelenmesi Bakanlar Kurulunun grevini kötüye kullandığını açıkça göstermektedir. Bu kararla işverenin korunduğu görülmüştür."
Ayrıca mektupta kararın derhal kaldırılarak greve izin verilmesi istediği de yer aldı.
13.02.2015