Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla İstanbul'da bulunan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, programlarını sürdürmeye devam etti. Pervin Buldan, dün de ilk olarak Van-Gevaş Derneği'nin iftar yemeğine katıldı. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeği sonrasında Buldan kısa bir konuşma yaptı.

Buldan iftar yemeğinin ardından daha sonra Bağcılar Demirkapı'da bulunan HDP seçim bürosunun açılışına katıldı. Buldan, burada da kısa bir konuşma yaptı. Buldan her iki konuşmasında hem sürece ilişkin hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair değerlendirmelerde bulundu. İçerisinde bulunulan demokratik diyalog ve müzakere sürecinde AKP'nin üzerien düşen sorumluluğu yerine getirmediğini belirten Buldan, sürecin Kürt hareketi sayesinde yürüdüğünü söyledi.

AKP tarafından çıkartılan yasal çerçevenin de içeriğinin doldurulması gerektiğini vurgulayan Buldan, "Ekim ayında bu süreç de aşılacak, İzleme Komisyonu'na dair ayrıntılar da belirginleşmesi ve komisyonun harekete geçmesi gerek. Bundan sonraki süreç süreci tam bir kalıcı barışa evriltmektir. Bunun için de ısrarımızı çabamızı sürdüreceğiz" dedi.

Daha sonra seçim çalışmalarına ilişkin de konuşan Buldan, "Demirtaş'a atılan her bir oyun barışa katkısı olacaktır. Biz artık hiçbir halkın dilinden, kültüründen dolayı ayrımcılığa uğramasını istemiyoruz. Bu süreç tarihi bir süreçtir. Bu tarihi sürçte biz de üzerimize düşeni yapmalıyız. Asimilasyoncu adaylara geçit vermeyelim el ele omuz omuza verelim hepimiz sokaklara çıkalım savaşı bitirmek istiyorsak biran önce seçim çalışmaları kapsamında HDP'yi anlatalım, harekete geçelim. Selahattin Demirtaş'a verilmeyen her oy savaşa verilecektir" diye konuştu.

Buldan son olarak konuşmasını, "Rojava'da yaşamını kaybeden YPJ ve YPG'li direnişçiler bizim şehidimiz, yaşamını kaybeden PKK'liler de Rojavalılar'ın şehididir. Rojava bizim kırmızı çizgimizdir. Rojava'daki çetecilere desteğin biran önce son bulmasını istiyoruz" dedi. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Buldan, konuşmasının ardından Demirkapı Seçim Bürosu'nun açılışını Barış Anneleri ile birlikte yaptı.

23.07.2014