HDP İzmir İl Örgütü, Kobane'ye destek yürüyüşüne yapılan polis müdahalesine ilişkin Adliye önünde basın açıklaması yapıldı. İzmir Adliyesi önünde toplanan HDP'li grup, "Diren Kobane İzmir seninle", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Bize gücünüz yetmez biz kazanacağız" sloganları attı. Burada açıklama yapan HDP İzmir İl Eş başkanı Cavit Uğur, demokratik bir hak olan yürüyüş yapma hakkını kullanarak Konak Meydanı'na gitmek istediklerini, ancak İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın izin vermemesi üzerine yürüyüşten vazgeçtiklerini ancak hemen yakında bulunan DBP parti binasına gitmek istedikleri sırada polis ekibinin şiddeti ile karşılaştıklarını hatırlattı. Uğur, olayların sorumlusunun AKP hükümetinin düşmanca politikalarının İzmir'deki taşıyıcısı olarak nitelendirdiği İzmir Valisi olduğunu söyledi.

"Sayın Abdullah Öcalan sayesinde ilk kez çözümden söz ediliyor" diyen Uğur, AKP hükümetinin barış sürecini heba ettiğini vurguladı. İzmir'de yaşanan devlet şiddetinin de AKP'nin düşman politikasının sonucu olduğuna dikkat çeken Uğur, Vali Toprak'ın Kürt düşmanlığı yaptığını söyledi. Uğur son olarak, mücadeleyi sürdüreceklerini yineledi.

29.09.2014