Halkların Demokratik Partisi (HDP), sadece kadınların çalışma yürüttüğü kadın seçim irtibat büroları açtı. İlk olarak İstanbul'un Zeytinburnu ve Küçükçekmece ilçesine bağlı Kanarya mahallesinde kadın seçim irtibat bürosu açıldı. Şimdilik iki tane açılsa da seçim bürosu açılan her mahallede bir tane de bu kadın seçim irtibat bürosu açılması planlanıyor.

HDP'nin kadın seçim irtibat büroları hakkında bilgi veren HDP Küçükçekmece Belediye Eşbaşkan Adayı Hatice Altınışık, erkek egemen siyaset dünyasında kadınları siyasetin öncüsü yapmak istediklerini belirterek, "Kadınları siyasetin öznesi haline getirmek istiyoruz. Seçim bürolarında aktifleşen, siyasallaşmış kadınlar, özerk ve yerel demokratik yönetimlerinde daha aktif yer alacaklar" dedi.

Altınışık, şu ana kadar 2 yerde kadın seçim irtibat bürosu açılsa da hedeflerinin seçim bürosu açılmış tüm mahallelerde bir tane de sadece kadınların çalışma yürütebileceği seçim bürosu açmak olduğunu söyledi. "Biz sistem partileri gibi hazineden para yardımı almıyoruz, müteahhit firmalardan sermayelerden beslenen bir siyasi parti değiliz. Halkımızın kendi alın terinden ayırdığı dayanışmalarla siyasal çalışmaları yürütüyoruz. Bu güç kapsamında şuanda iki tane açmış bulunuyoruz" diyen Altınışık, bu bürolar üzerinden ev kadınlara ulaşarak kadınları siyasete katmaya çalıştıklarını söyledi.

Kadınlara ait seçim irtibat bürolarının, kadını siyasetin öznesi haline gelmesinde önemli olduğunu dile getiren HDP çalışanı Aysel Ünal da, buraların kadınların kendi mücadelesini yürüteceği, kendilerini doğru ifade edeceği alanlar olacağını kaydetti. Ünal, ilerleyen süreçlerde bunlara ihtiyaç duymayan kadın bilinci için şimdilik böyle bir adımın atılması gerektiğini söyledi.

28.02.2014