HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve beraberindekiler, HDP'nin belediye başkan ve meclis üye adaylarının tamamının kadın olduğu Adalar ilçesini ziyaret etti. HDP'nin İstanbul ilçe belediye eş başkan adayları, HDP ve HDK Kadın Meclisi üyelerinin de yer aldığı buluşmada Tuncel ve beraberindekiler, kalabalık bir grup tarafından, "Adalar seninle gurur duyuyor", "Jin jiyan azadî", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları ile karşılandı. Buluşmada HDP Adalar Belediyesi Eş Başkan Adayı Kayuş Çalıkman Gavrilov, Adalar'da ilk kez kadınların etkin olduğu bir seçim atmosferi yaşandığına dikkat çekerek, "Bunun mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Adalar'a hoş geldiniz" dedi.

'Sokakta birlikte mücadele ettik, birlikte yöneteceğiz'

İktidarı kadınlarla birlikte dönüştüreceklerini ifade eden HDP Eş Başkanı Tuncel ise, HDP'nin belediyecilik anlayışına değindi. HDP'nin rant için değil, hizmet için belediyecilik yapacağını söyleyen Tuncel, Adalar'da belediyecilik hizmetleri için toplumsal cinsiyet eşitlikçi bir bütçe hazırlanacağını ve bütçeden kadınların da erkekler kadar pay alacağını söyledi. LGBTİ bireylerin kentlerde yaşadıkları sorunlara da dikkat çeken Tuncel, "En yoksullardan LGBTİ bireylere kadar toplumun tüm ötelenenleri için pozitif ayrımcılık yapacağız. Sokakta nasıl birlikte mücadele ettiysek de yönetimin de birlikte olacağız" dedi.

'AKUT bile HDP'ye tüp atanları destekliyor'

HDP'ye yönelik saldırılara da değinen Tuncel, Fethiye'de HDP'yi kınayan gruplar arasında Atatürkçü Düşünce Derneği'nin yanında sivil toplum kurumu AKUT'un olduğunu hatırlatarak, "Biz sanırdık ki AKUT insan kurtarıyor. Ne bilelim HDP'ye saldıran, tüp atanları desteklediğini. Bu bir şuursuzluk örneğidir. Bunun nedeni halklar değil, bu halkları yönetenlerdir" dedi.

'Berkin teröristse hepimiz teröristiz'

Gezi Direnişi sırasında başına atılan gaz fişeği ile komaya giren ve 269 gün sonunda yaşamını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ı da anarak konuşmasına devam eden Tuncel, "Berkin için 'Elinde sapan var' diyen Başbakan'a soruyorum, elinde sapan var diye öldürecek misin? Bu nasıl bir anlayıştır. Berkin teröristse hepimiz teröristiz" dedi. Dersim'de gaz bombası etkisi ile yaşamını kaybeden polis memuru ile Okmeydanı'nda çıkan olaylarda yaşamını kaybeden Burakcan Karamanoğlu'nun ölümünden de iktidarın sorumlu olduğunu söyleyen Tuncel, "Kardeşlikten önce eşit toplumda birlikte yaşamak istiyoruz" dedi.

Tuncel'in konuşmasının ardından kadınlar, HDP'nin Büyükada'daki seçim bürosuna, sloganlar ve zılgıtlarla yürüyüş yaptı. Halayların çekildiği seçim bürosunda Mavi Nokta Kadın Korosu da müzik dinletisi sundu.

Fotoğraf: Nar Photos

15.3.2014