HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Bitlisliler Derneği Federasyonu tarafından Küçükçekmece Belediyesi'ne ait Nikah Salonu'nda düzenlenen iftara katıldı. Yemeğe, sonrasında yine HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, HDP PM üyeleri ile Bitlis il ve ilçe dernek yöneticileri yer aldı katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan kendisi de Bitlisli olan DBP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, IŞİD'in İslam adı altında Rojava'da yaşayan halklara, İsrail'in ise Gazze'ye yönelik katliamları üzerinde durdu. Her iki katliama Müslümanların sert tepki göstermesi gerektiğini belirten Bingül, Ortadoğu'da katliam yapanların bir an önce katliamlarını durdurmasını ve hesap vermesi gerektiğini kaydetti.

Gazze ve Rojava'da halklara dönük yapılan katliamları lanetleyen HDP Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ise Müslümanların Filistin'de yapılanlara tepki gösterdiğini ancak Rojava'da Kürtlerin katledilmesine tüm dünya ile birlikte sağır ve dilsiz rolünü oynadığını ifade etti.

10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine işaret eden Zenderlioğlu, halkların barış içinde yaşaması için cumhurbaşkanı seçimlerinde oyların Demirtaş'a verilmesi gerektiğini vurguladı.

21.07.2014