HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Urfa'ya atanan öğretmenlerin konut ve sosyal tesis yetersizliğinden kaynaklanan barınma sorununa ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya soru önergesi verdi.

Önergesinde her yıl Urfa’ya 5 bine yakın öğretmenin ataması gerçekleştiğini ve Urfa'nın İstanbul’dan sonra en çok atamanın yapıldığı il durumunda olduğunu ifade eden Ayhan, her yıl gerçekleşen öğretmen atamasını karşılayacak konut ve sosyal tesis yetersizliğinin barınma sorununu beraberinde getirdiğini belirtti. Öğretmenlerin barınma sorununun özelikle ilçelerde daha fazla hissedildiğini belirten Ayhan, bu durumun ilçelerde görev yapan öğretmenlerin günü birlik il merkezine gidiş gelişleri söz konusu olduğuna dikkat çekti. Ayhan önergesinde, "Bu gidiş gelişler kazaları da beraberinde getirmektedir. En son Bozova'da görevli Murat Kendirli adlı öğretmen ikamet etmek zorunda kaldığı Adıyaman’a gidişi sırasın da trafik kazasın da yaşamını yitirmiştir. İlçelerde mevcut öğretmenevleri bir nebze barınma sorununa cevap olabilmektedir." cümlelerine yer verdi.

HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın önergede sunduğu sorular ise şu şekilde:

"Şanlıurfa’nın hangi ilçelerinde öğretmenevleri bulunmaktadır?
Öğretmenevi bulunan ilçelerde öğretmenevlerinin yatak kapasitesi barınma sorununu giderebilecek kapasitede midir?
İlçelerde mevcut öğretmenevlerinin öğretmenlerin barınma dışında sosyal ihtiyaçlarını da karşılayabilecek olanakları var mıdır?
Bakanlığınızın ilimizde her gün ilçelerden ilimize gidiş geliş yapan öğretmen sayısına dair tespiti var mıdır? Varsa kaç öğretmen gidiş geliş yapmaktadır?
Öğretmenevi olmayan ya da olup da atıl durumunda olan veya ihtiyaca cevap veremeyen ilçelerimize dair Bakanlığınızın herhangi bir girişimi olacak mıdır?"

18.06.2014