Nusaybin'de yüzlerce yurttaş, KDP ve AKP'nin Rojava'ya dönük politikalarına karşı sınırda insan zinciri oluşturarak tepki gösterdi.

Nusaybin-Qamışlo sınırında oluşturulan insan zincirine yüzlerce yurttaşın yanı sıra HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, belediye eş başkanları, STÖ temsilcileri ve Barış Anneleri de katıldı. Zincir oluşturan yurttaşlar, KDP'nin Rojava devrimini boğmak amacıyla hendek kazmaktan vazgeçmesini talep etti.

Yapılan açıklamada Rojava halkının verdiği mücadelenin bütün Ortadoğu'ya örnek bir model olduğunu belirterek, Ortadoğu'da Suriye üzerinden 3. dünya savaşının yaşandığını belirtildi.

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise, "Egemenler, Kürdistan'ı parçaladıkları yetmezmiş gibi şuan da Rojava devrimini boğmaya çalışıyor" diyerek, hendek zihniyetine karşı halkların 40 yıldır mücadele ettiğini söyledi. Sınırların kalktığı bir dönemde hendeklerle halkın önüne set çekilemeyeceğini dile getiren Yıldırım, "Rojava kaybederse KDP kaybeder. Rojava geleceğimizdir. Geleceğimizle beraberiz" diyerek konuştu. Yapılan açıklamaların ardından insan zinciri eylemi sona erdi.

21.04.2014