HDP Onursal Başkanı veMersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Kimberly Clark Fabrikası'nda TİS görüşmelerinde işverenle maaş farkları ve kıdem tazminatlarının ödenmesi maddelerinde yaşanan anlaşmazlık sonucu 20 gündür grevde olan 269 işçiyle dayanışmak amacıyla Pendik'te bulunan fabrika önünde işçileri ziyaret etti.

Ziyarette Kürkçü'ye Limter- İş Genel Başkanı Kanber Saygın, TÜMKA-İŞ Genel Başkanı Ergün Tavşanoğlu eşlik etti. Kürkçü, grevdeki işçiler ile uzun bir süre sohbet ettikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İşçilerin sıkıntılarını dinlemek ve sıkıntılarına çözüm bulabilmek için işçileri ziyaret ettiklerini belirten Kürkçü, Şişecam işçilerinin grevinin yasaklanmasının ardından Meclis'te grev yasaklarının kaldırılması için kanun tasarısı teklifi verdiğini belirten Kürkçü, "Grev işçinin elinde biricik mücadele silahı ve tek aracıdır" dedi. Kürkçü, son olarak işçilerin taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiğini söyledi.

Kürkçü, açıklamaların ardında işçilerle bir süre daha sohbet etikten sonra fabrika önünden ayrıldı.

14.07.2014