HDP ve Yeşil Sol Partiye bayram ziyaretleri

HDP ve Yeşil Sol Parti, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde CHP, DEVA, Gelecek ve Saadet partileri ile bayramlaştı. Yeşil Sol Parti MYK üyeleri Sevtap Akdağ, Fatma Koçyiğit, HDP PM Üyesi Abdullah Zeydan dört siyasi partiyle bayramlaşma ziyaretinde bulunurken, partilerin heyetleri HDP Genel Merkezinde HDP MYK üyesi Elif Bulut, Yeşil Sol Parti PM Üyesi Mete Elçi ve Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk tarafından karşılandı.

Gelecek Partisi ziyareti

HDP Genel Merkezinde ilk gerçekleşen ziyaret Gelecek Partisi’nin oldu. Genel Sekreterlik Başkan Yardımcıları Seyrangül Neslihanoğlu ve Hasan Gürbüz ile Yerel Yönetimler Şehircilik Başkan Yardımcısı Alpaslan Ziya Arslan’dan oluşan heyetin bayramını kutlayan HDP MYK Üyesi Elif Bulut, seçim döneminde yaşanan kutuplaşmaya dikkat çekti. Bulut, sıkıntılı bir sürecin yaşandığını; ancak bayram vesilesi ile insanların birbirine daha fazla yakınlaştığını ifade etti. Kutuplaşmaya karşı kurulacak her sözün büyük bir karşılığı olduğunu belirten Bulut, “Demokratikleşme için mücadele eden partilerden halkların çok şey beklediğini gördük. Bayramın da buna vesile olmasını umut ediyoruz” dedi. Neslihanoğlu da kutuplaşmaya dikkat çekerek, bayramların kutuplaşmanın önüne geçilmesinde çok önemli olduğunu söyledi. Neslihanoğlu, “Bu ziyaretler güzel şeyler. Keşke daha sık yapabilsek. Sizi ziyaret etmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

CHP ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Kadın Kolları MYK Üyesi Armağan Akyüz, Gençlik Kolları’ndan Dilara Dalbudak’tan oluşan heyet HDP Genel Merkezine bayramlaşma ziyareti gerçekleştirdi. Bayram tebriklerinin ardından konuşan Elif Bulut, Öcalan ve tecrit konusunda yaptığı değerlendirme nedeniyle Gazeteci Merdan Yanardağ’ın tutuklandığını hatırlatarak, “Özgürlüklerimizin gasp edildiği, insanların düşüncelerini ifade ettikleri için gözaltına alınıp, tutuklandığı bir süreci yaşadık, yaşıyoruz. Ortak mücadele Türkiye’nin önünü açan durumlardan biridir” dedi. CHP’li Zeynel Emre ise kamu güvenliği kavramı ile temel hak ve özgürlüklerin kesiştiği noktaların hukukla çizilmesi gerektiğini belirterek, “Hukuk devleti dediğimiz şey; evrensel hukukla sınırın çizilmesidir. Türkiye’de 85 milyonun barış ve huzur içinde bir arada yaşayabilmesi için temelin bu olması lazım” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi ziyareti

Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekilli Mehmet Kaya, Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, Genel İdare Kurulu Üyesi M. Fatih Akdağoğlu’ndan oluşan Saadet Partisi heyetinin bayramını kutlayan Elif Bulut, Türkiye’nin demokratikleşmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Bulut, halkın değişim ve dönüşüm talebine karşın iktidarın kutuplaştırmayı ve anti-demokratik uygulamaları artırdığını belirterek, “Buna karşı halklar direnç gösteriyor, birlikte mücadeleyi geliştiriyor. Bizim de mücadelemiz yaşanabilir bir ülke kurmak içindir. Hepimize bu anlamda çok iş düşüyor” dedi. Saadet Partili Mehmet Kaya da konuşmasında kutuplaştırma ve ayrıştırmaya dikkat çekti. Nefret ve kinin arttığını dile getiren Kaya, “Konuşamadığınız takdirde sorunları çözme durumu ortadan kalkıyor. Siyah-beyaz değil, hayatın gri tonları da var. En azından bayram günlerinde bir araya gelmek önemli. Sizin ve parti üyelerinin bayramını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

DEVA Partisi ziyareti

Günün son ziyaretini Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Genel Başkan Yardımcısı Doğa Şanlıoğlu’dan oluşan DEVA Partisi heyeti gerçekleştirdi. Heyetin bayramını kutlayan Elif Bulut, partililerimize yönelik baskılara işaret etti ve bu baskılara karşı halk ile birlikte mücadele ettiklerini söyledi. Halkların bir arada yaşamalarının önünde bir engel olmadığını belirten Bulut’tan sonra konuşan İdris Şahin ise, yılın 365 gününün bayram şeklinde geçmesi temennisinde bulundu. Şahin, “Paylaşamayacağımız hiçbir şeyimiz yok. Güzel şeyleri birlikte inşa edebileceğimiz ortam varken ayrışmak bizim neyimize” dedi.

29 Haziran 2023