HDPyi savun, Erdoğan diktatörlüğüne diren, demokrasiyi kurtar

İlerici Enternasyonal ve DiEM25 partimiz için uluslararası bir imza kampanyası başlattı. Kampanya metninde şu ifadelere yer verildi: 

"Erdoğan’ın demokrasiye yönelik saldırıları artıyor ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) onun siyasi muhalefeti ortadan kaldırma kampanyasının ana hedefi.

Geçen hafta, Türk hükümeti HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun dokunulmazlığını kaldırdı ve 5 yıl önceki sosyal medya paylaşımından dolayı onu 1 yıldan fazla hapis cezasına çarptırdı.

Gergerlioğlu, kadınlara yönelik polis şiddeti vakalarını parlamento gündemine getirmek de dahil olmak üzere Türkiye'deki insan hakları ihlallerine karşı cesur çalışmalar yürütüyordu. Gergerlioğlu bu cesareti nedeniyle, AKP'nin muhalifleri hedef alan uzun davalar listesindeki en son dava kapsamında “terör eylemlerini teşvik etmekle” suçlanmaktadır. Şu anda binlerce muhalif, Erdoğan rejimine karşı sesini yükseltmeye ve Kürt halkının haklarını savunmaya cüret ettikleri için cezaevinde.

Şimdi ise Türkiye’nin Anayasa Mahkemesi'nde HDP’nin tamamen kapatılması için bir dava açıldı. Hiç kuşkunuz olmasın: HDP'nin ortadan kaldırılması Türkiye'de diktatörlüğe giden son adım olacaktır.

HDP'yi savunma ve Erdoğan diktatörlüğüne direnme vakti gelmiştir. Uluslararası toplum; AKP'nin muhaliflere uyguladığı zulüm konusunda çok sessiz kaldı. Avrupa Birliği, Türkiye'deki demokratik kurumları savunmaktan çok Erdoğan rejimine uyum sağlamakla ilgilendiğini kanıtladı. Ama yetti artık!

Dünyanın dört bir yanındaki demokratik güçleri, HDP'ye sahip çıkmaya ve Erdoğan rejiminin vahşetine ve hukuksuzluğuna karşı direnmeye çağırıyoruz.

Dayanışmanızı gösterin! Şimdi demokrasiyi savunun! Dilekçeyi imzalayın!"

İmza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.

24 Mart 2021