Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bornova İlçe Örgütü, Doğanlar Düğün Salonu’nda dayanışma yemeği düzenledi. Yemeğe çok sayıda yurttaşın yanı sıra, HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Osman Özçelik ve Pınar Türk, HDP Bornova Belediye Eşbaşkan adayları Nevin Aytekin ve Orhan Aydın, HDP Bayraklı Belediye Eşbaşkan adayları Ayten Marangoz ve Orhan Yüce, HDP İzmir İl Eşbaşkanları Cavit Uğur ve Dilek Bakış, HDP il, ilçe yöneticileri katıldı. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından söz alan HDP Bornova Eşbaşkan Adayı Nevin Aytekin, Türkiye'deki doğa katliamlarına değinerek, hep birlikte mücadele etmek için seçimlerde birlikte olmaya çağırdı.

HDP Bornova Eşbaşkan Adayı Orhan Aydın ise HDP'nin şeffaf bir parti olduğunu dile getirerek, "Eğer biz seçimi kazanırsak, Bornova'yı birlikte yöneteceğiz. Bizim yaşam tarzımız dürüstlüktür. HDP dostluğa önem veren, dostluğu ön planda tutan bir partidir. Bizler Çerkezlerin, Romanların, Makedonların ve unutulmaya yüz tutmuş diğer halkların kültürünü yaşatacağız" dedi. HDP'yi mahalle mahalle gezerek anlatmaları gerektiğini ifade eden HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Pınar Türk de “Önümüzde 8 Mart var. Kadınlar olarak alanlarda olmalıyız" dedi. HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Osman Özçelik ise "Kürdistan’dan sizlere selam getirdim" diyerek konuşmasına başladı. Kürt sorununu çözemeyen tüm partilerin yok olduğuna dikkat çeken Özçelik, "Sıra Erdoğan'dadır. Erdoğan bu sorunu çözemezse, o da gidecektir. Eş başkanlık projesini yürüten bir projeyle seçimlere gireceğiz" dedi. Özçelik, Nazım Hikmet'ten şiir okuyarak konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından İzmir MKM sanatçılarının söylediği şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.

06.02.2014