Heyetimiz Londra temaslarını tamamladı

Eş Genel Başkan Yardımcımız Feleknas Uca ve Van Milletvekilimiz Sezai Temelli, Londra’daki ziyaret programını tamamladı.

Londra’da gerçekleştirilen ziyaret programında ilk olarak heyetimiz, Birleşik Krallık İşçi Partisi milletvekillerinden Feryal Clark ve İskoçya Ulusal Partisi (SNP) Milletvekili Chris Stephens ile birlikte Birleşik Krallık Parlamentosu’nda geniş katılımlı bir seminer gerçekleştirdi.

Programının devamında heyetimiz, Sinn Fein lideri Mary Lou McDonald, başkan yardımcısı Michelle O’Neill ve milletvekili Chris Hazzard ile bir araya gelerek iki parti arasında daha güçlü bir dayanışmanın sağlanmasına yönelik fikir alışverişinde bulundu. İskoçya Ulusal Partisi’nden Alyn Smith ile de görüşen heyetimiz ayrıca İşçi Partisi eski lideri olan ve halen Birleşik Krallık Parlamentosu’nda yer alan Jeremy Corbyn, İşçi Partisi Uluslararası Sekreteri Stephen Doughty, İşçi Partisi Milletvekili Christine Blower ve  Birleşik Krallık Parlamentosu Kürt Dostluk Grubu Koordinatörü Lloyd Russell Moyle ile bir araya geldi.

Muhafazakar Parti’den NATO-PA Birleşik Krallık Delegasyon Başkanı Alec Edward Shelbrooke ve İşçi Partisi’nin NATO-PA Birleşik Krallık Delegasyon Başkan Yardımcısı Kevan Jones ile de görüşen heyetimiz bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Heyetimiz son olarak Unite Sendikası Uluslararası Sekreteri Simon Dubbins ve Clare Baker ile bir araya geldi.

Programını tamamlayan Uca ve Temelli bugün Türkiye’ye döndü.

26 Mayıs 2022