Hukuk Komisyonumuz Dilgeş’i ziyaret etti: 14 gün boyunca tecritte kalacak!

Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonumuz, Rosa Kadın Derneğine yönelik yapılan operasyon sonucu bayram günü annesiyle birlikte cezaevine gönderilen 3,5 yaşındaki Dilgeş’i cezaevinde ziyaret etti. 

Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcümüz Ümit Dede ile komisyon üyesi Avukat Mehmet Öner Diyarbakır Kadın Cezaevine giderek Dilgeş’in annesi Gönül Aslan, MYK üyemiz Özlem Gündüz ve tutuklu diğer kadınlarla görüştü.  

Dilgeş 14 gün boyunca tecritte kalacak!

Heyet, tutukluların cezaevinde 4’er kişilik gruplara ayrılarak tecrit altında karantinaya alındıkları ve 14 gün boyunca karantinada kalacakları bilgisini paylaşırken, aynı zamanda bayramda cezaevi kantinin kapalı olması nedeniyle tutukluların hiçbir ihtiyacının karşılanmadığını bildirdi. Böbrek yetmezliği olan Dilgeş’in ihtiyaç duyduğu acil ihtiyaçların karşılanmadığı belirtildi.  

Dilgeş'in iki kardeşi de dışarıda yalnız kaldı

Dilgeş’in televizyon bulunmayan tecrit hücresinde zorlandığı ve bunun da diğer tutukluları olumsuz etkilediği belirtildi. Dilgeş’in biri 7 diğeri 14 yaşında olan iki kardeşinin de anneleri Gönül Aslan’ın tutuklanması nedeniyle yalnız kaldığı, Gönül Aslan’ın bir yandan Dilgeş için kaygılanırken diğer yandan dışarıdaki çocuklarını merak ettiği ifade edildi. Gönül Aslan için avukatlar tarafından yapılan itiraz başvurusuna ise şimdiye kadar herhangi bir yanıt verilmediği belirtildi.  

Resmi başvuru ile kurulan Rosa Kadın Derneği’ne “gizli üye oldukları” gerekçesiyle Diyarbakır’da bayram öncesi yapılan gözaltılarda, aralarında MYK üyemiz Özlem Gündüz ile Gönül Aslan’ın da bulunduğu çok sayıda kadın tutuklanmıştı. Dışarıda bakacak kimsesi olmadığı için böbrek hastası 3,5 yaşındaki Dilgeş Aslan, annesi Gönül Aslan ile birlikte cezaevine gönderilmişti.  

29 Mayıs 2020