Hukuksuz gözaltılara son verin!

Erdoğan-AKP-MHP ittifakının bugünkü icraatı 4 milletvekilimizin gözaltına alınmasıyla sürmektedir. Grup Başkanvekilimiz Ahmet Yıldırım, Iğdır milletvekilimiz Mehmet Emin Adıyaman, Diyarbakır milletvekilimiz İmam Taşçıer, Urfa milletvekilimiz Osman Baydemir bugün ardı ardına gözaltına alındılar.

Milletvekillerimizin hukuksuz olarak gözaltına alınmaları kabul edilemez. Hükümetin, Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının bu provokatif tutumları, Türkiye’yi her gün evrensel insan hakları, hukuk ilkeleri ve demokratik değerlerden biraz daha fazla uzaklaştırmaktadır.

Türkiye’de yargı müessesesi maalesef taraflı ve bağımlı tutumunu sürdürüyor. Eş Genel Başkanlarımız, milletvekillerimiz, Belediye Eşbaşkanlarımız ve tüm demokratik siyasetçilerimiz hukuksuz, Anayasa’ya, Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası demokratik anlaşma ve sözleşmelere aykırı bir biçimde cezaevinde rehin tutulmaktadır.

Bir kez daha belirtiyoruz ki, bu hukuksuz davranışlarınız er ya da geç uluslararası ve ulusal alanda yargı önünde hesap vermenizle sonuçlanacaktır. Hiçbir ülke uzun süre fermanlarla yönetilemez.

İktidara bağımlı ve iktidar taraflısı savcı ve hakimlere bir kez daha adaletin terazisini hatırlatıyoruz. Türkiye yargı tarihi, Olağanüstü Hal ve sıkıyönetim dönemlerinde alınmış ve tüm dünyada ibret olarak gösterilen mahkeme kararlarıyla doludur.

O kararları verenler ya unutulmuş ya da adaletin kara listesinde yerlerini almışlardır. Onların yargıladıkları kişiler ise halkların, toplumların vicdanlarında ve zihinlerinde onurlu yerlerini almışlar ve unutulmamışlardır.

Halkların Demokratik Partisi
Merkez Yürütme Kurulu