Hükümete sesleniyoruz: Ellerinizi muhaliflerin ve devrimcilerin yakasından çekin!

Merkez Yürütme Kurulumuzun açıklaması:

Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüsü Sayın Sedat Şenoğlu ile Bileşen Partilerimizden Ezilenlerin Sosyalist Partisi yöneticileri siyasi kırım operasyonları sonucu gözaltına alınmıştır. AKP-MHP iktidarı demokrasi, özgürlük ve hak talep eden tüm kesimleri gözaltı ve tutuklamalarla sindirmeye çalışmakta,  muhalif olanları susturmak istemektedir.

Hemen her gün her yerde Kürtler, sosyalistler, devrimciler, kadınlar, gençler, muhalifler iktidar masasında hazırlanmış kirli senaryolarla hedef haline getirilmektedir. Farklı düşünen her kesime karşı bir ‘sürek avı’ başlatılmıştır. Bu siyasi hoyratlık ve pervasızlık karşısında sessiz kalınması, AKP’nin ülkede yaratmak istediği baskı ve şiddet rejimine teslim olmak anlamına gelecektir. Bizler dün olduğu gibi bugün de iktidarın diz çöktürme politikalarına karşı ortak mücadeleyle dimdik ayakta olacağız. 

Hükümete sesleniyoruz: Ellerinizi muhaliflerin ve devrimcilerin yakasından derhal çekin! Hukuk ve ahlak dışı yöntemlerle yaptığınız siyasi kırım operasyonlarına son verin! Türkiye halklarının bütün renklerini içerisinde barındıran HDK’nin Eş Sözcüsü Sayın Sedat Şenoğlu ve ESP yöneticilerini derhal serbest bırakın! Siz zulüm ettikçe, faşizan politikalarınızı arttırdıkça cesaretimiz ve demokratik mücadele kararlılığımız daha da artacaktır. 

Kamuoyuna ve toplumsal muhalefet güçlerine de ayrıca sesleniyor ve çağrı yapıyoruz: İktidarın bu sindirme politikalarına karşı sesimizi daha da fazla yükseltelim! Bizler, bu zulümlere karşı ancak mücadele ederek kazanacağımızı biliyoruz ve mutlaka kazanacağız.

Halkların Demokratik Partisi
Merkez Yürütme Kurulu
8 Eylül 2020