İç Anadolu Bölge Kadın Konferansımızı gerçekleştirdik

Bölge kadın konferanslarımızın ikincisini İç Anadolu Bölgesi’nde gerçekleştirdik. "Özgürlükte ısrarlı, mücadelede kararlıyız” sloganıyla Ankara İl Örgütümüzde gerçekleştirdiğimiz konferansa Örgütlenme Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Özlem Gündüz, Parti Meclisi (PM) Üyemiz Leman Kiraz’ın yanı sıra Ankara, Konya, Eskişehir il ve ilçe eşbaşkanları ile İç Anadolu Bölgesi Kadın Meclisi üyeleri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Gündüz, “Toplumun muhalif tüm kesimlerine dönük saldırıların yoğun olduğu böylesi bir dönemde konferanslarımız gerçekleştiriyoruz. Bir yandan partimize yönelik kapatma gündemdeyken yürüttüğümüz tüm tartışmalarda bu saldırılarda en güçlü cevabı verme konusunda bir kararlılık açığa çıktı. Geçmiş kongreden bugüne bize dönük saldırılar karşısında başta kadınlar olmak üzere en güçlü cevabı verdik. Bu konferanslarımızı hem geçmiş dönemi hem de önümüzdeki dönemi tartışacağız” dedi.

Konferansta tarım bölgesi olan İç Anadolu Bölgesi’nde pancar ve buğday ekimine getirilen kota uygulanması konuşuldu, Ankara ve Konya İl Kadın Meclislerinin bu kapsamda çalışma yürütmeleri gerektiği belirtildi. Konferansta Êzidî kadın ve çocukların kaçırılarak özellikle İç Anadolu Bölgesi’ne getirilmesi devlet politikası olarak değerlendirilerek buna karşı neler yapılabileceği tartışıldı.

Mevsimlik tarım işçisi kadınların sorunları, partimize yönelik saldırılar, hasta tutsakların durumu, Federe Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeki saldırılar ve savaşın kadınlar üzerindeki etkisi, pandemi ile birlikte artan kadın yoksulluğu tartışmalarının da yürütüldüğü konferansta, kadın dayanışmasının önemine vurgu yapıldı.

8 Mayıs 2022