İktidar basınının HDP’ye karşı kumpasçı zihniyeti iftira ve yalanlarla devam ediyor

Basın Büromuzun, iktidar yandaşı medyanın gerçek dışı haberiyle ilgili yayınladığı tekzip: 

Başta Yeni Şafak olmak üzere Star, İHA, AHaber, Yeni Asır ve benzeri hükümetin her türlü kötülüğünü savunmayı gazetecilik sanan pek çok basın kurumunun partimizi hedef alarak “Seçimi dağda yapmışlar”, “Kandil’e çıkan milletvekili oldu” şeklinde yayınladıkları “haberlerin” tamamı yalandır, iftiradır ve iktidarın partimize karşı 2015’ten beri yürüttüğü kumpas ve komplo zihniyetinin devamıdır. Aynı başlıklar ve kelime kelime aynı kalıplarla partimizi hedef alan bu haberlerin tamamı aynı operasyon merkezlerinde hazırlanmış, aynı tetikçi haberciliğin ürünüdür. 

31 Mart seçimleri başta olmak üzere son dönemlerde yapılan bütün seçimlerde iktidar yetkililerinin dile getirdiği iddialar, şimdi ayarlanmış bir iftiracıya mal edilmiş, Kobanî Kumpas Davası başta olmak üzere partimize ve rehin tutulan arkadaşlarımıza karşı kullanılmaya başlanmıştır. Biz bu iftiraları önceki bütün seçim süreçlerinde gördük. Bu iddiaların tamamını iktidar sözcüleri mesnetsiz bir şekilde seçim kampanyalarının bir parçası olarak kullandılar. İktidarın aynı yalan ve iftiraları bu defa Kobani Kumpas Davasına eklediği bir iftiracıya mal ederek yeniden piyasaya sunması, partimize karşı beslediği korkunun ve siyasetimiz karşısındaki çaresizliğinin göstergesidir. 

Buna benzer iftiralar aynı kalıplar ve suçlamalarla 2009’da iktidar ortağı Cemaat ve onun denetimindeki basın kurumları ve yargı mensupları tarafından dile getirilmişti. Şimdi ise AKP iktidarı aynı kumpasçı zihniyeti bugün daha da ileriye taşıyarak sürdürmektedir. 

Kayyımlara gerekçe olarak sunulan ‘belediyeler PKK’ye para aktardı’ yalanı tutmayınca şimdi de yöneticilerimize 16 milyar dolar yardım gönderildiğine ilişkin son derece komik, akla hayale sığmayan iddialarla kendilerini gülünç duruma düşürmüşlerdir. 

Vekillerimizin nasıl ve hangi yöntemlerle seçildiğine dair bu iftiraları atanlar 7 Haziran, 31 Mart yerel seçimleri başta olmak üzere yenilgiyi tattıkları seçim sonuçlarına baksın, bütün hile ve engellemelere rağmen YSK’nin ilan ettiği sonuçlardan görsün. Kaldı ki adaylarımızın tamamı il il yapılan ön seçimlerde belirlenmiş ve Türkiye’de 6 milyon insanın oyunu alarak Meclis’e girmişlerdir. 

Bu kumpas ve iftira dolu iddiaları gündeme getirenler ve bunu partimize karşı karalama kampanyasının bir parçası olarak sayfalarına taşıyan yandaş basının tamamı bir gün mutlaka tarih ve toplum karşısında hesap verecektir. Aynı zamanda siyaseti ve ülkenin geleceğini yalan ve iftiralar ile dizayn etmeye çalışan gazeteci kılığına girmiş bu kumpasçılardan bağımsız yargının bir gün mutlaka hesap soracağına da inanıyoruz. 

HDP Basın Büro
23 Temmuz 2022