İktidar yarattığı bu kin ve nefretinde boğulacaktır

Merkez Yürütme Kurulumuzun açıklaması:

Halka, değerlerine, muhalif siyasete yönelik kin ve nefreti temel politika haline getiren, düşmanlık siyasetiyle ömrünü uzatmaya çalışan AKP-MHP iktidarı, bayrama bir gün kala aralarında MYK üyemiz Özlem Gündüz’ün de olduğu onlarca kişiyi gözaltına aldırdı.

Gözaltına alınanlar arasında önceki dönem Milletvekillerinden Ayla Akat Ata ve DBP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, 65 yaşındaki Barış Annesi Havva Kıran da bulunmaktadır. Ramazan ayı boyunca mezarlıklara, halkımızın kutsal değerlerine, iradesine saldıran, belediyelerini gasp eden bu zihniyet, bayram arifesi yaptığı operasyon ile Kürt halkına bayramı zehir edeceğinin mesajını vermiştir. AKP’nin Ramazan’dan, Bayramdan anladığı tek şey kendisini gibi olmayan, düşünmeyen, inanmayan herkese saldırmaktır. Bu saldırganlık, Kürde, kadına, muhalif olana karşı katıksız bir kin ve nefretle gerçekleşmektedir. Cezaevleri kapılarında, meydanlarda Barış Annelerini, Cumartesi Annelerini coplatan, hakarette bulunan bu iktidar 65 yaşındaki Havva Kıran’ı arife günü gözaltına alarak, kin ve nefretle gözünün ne denli dönmüş olduğunu bir kez daha göstermiştir.

AKP-MHP iktidarı toplumsal değerleri savunan herkese karşı kesintisiz ve süreklileşen bir saldırı içindedir. Başta Özlem Gündüz ve Ayla Akat Ata olmak üzere gözaltına alınanların neredeyse tamamı Kadın siyasetini ve mücadelesini yürüten öncü kadınlardır. Havva Kıran, çektiği acıları başka anneler yaşamasın diye barış mücadelesi yürütmektedir. İktidar, Kürt halkına düşmanlık kadar, kadınların varlığına ve mücadelesine karşı da düşmanlık içindedir. Rosa Kadın Derneği ve TJA’nın hedef seçilmiş olması tesadüfi değildir. Saldırı ve operasyon kadın kimliğine, emeğine ve mücadelesine yöneliktir.

Kadınların örgütlü gücünden, varlığından, değişim yaratma potansiyelinden bu denli korkan AKP-MHP tekçi ve eril iktidarı, bütün saldırılarında öncelikle ve esas olarak kadınları hedef almaktadır. İktidarın bu kadın düşmanlığı kayyım darbesinde eşbaşkanlığa, eşit temsile, kadın çalışmalarına yönelmektedir.

Çünkü bu zihniyet “kadın erkek” eşitliğine inanmayan, kadına her türlü hakareti reva gören, istismarı meşrulaştıran bir zihniyettir. Çünkü AKP-MHP, özgür düşünen, örgütlenen, değiştiren kadının kendisi için en büyü tehdit ve tehlike olduğuna inanmaktadır ki bu konuda haksız da değildir.

Özlem Gündüz, Ayla Akat Ata başta olmak üzere gözaltına alınanların tamamı hak ve özgürlük mücadelesi vermiş, bu uğurda bedel ödemiş insanlardır. Onların sesi sesimiz, eylemi eylemimiz, mücadelesi mücadelemizdir. İktidar bu saldırganlıkla, bu kin ve nefret siyasetiyle bu düşmanlıkla ne kadınlara, ne de demokrasi ve özgürlük mücadelesi verenlere geri adım attıramayacaktır. Aksine AKP bu düşmanlığının, nefretinin içinde boğulacaktır.

Merkez Yürütme Kurulu
23 Mayıs 2020