İş ve Aş Buluşmalarımızın Antalya ayağı sona erdi

Heyetimiz, karanfil üreticileri, Kent Konseyi, Finike sera üreticileri, Antalya Barosu, Antalya Doğu Güneydoğu İşadamları Derneği (ADGİAD) ve Antalya Tabip Odasını ziyaret ederek sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini sundu:

Şirketlerin insafına bırakılıyoruz

Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Garo Paylan, Ekonomi Komisyonu üyelerimiz Necdet İpekyüz ve Erol Katırcıoğlu, Ekoloji Komisyonu Eş Sözcümüz Menekşe Kızıldere ve İzmir Milletvekilimiz Serpil Kemalbay’dan oluşan heyetimiz, Antalya'da karanfil üreticileriyle buluştu. Karanfil üreticileri, son 5 yılda sürekli zararına çalıştıklarını ifade ederek, devletin belirlediği bir taban fiyat uygulaması olmadığı için şirketlerin insafına bırakıldıklarını ve onların belirlediği fiyattan ürünlerini satmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Çok sayıda avukat açlık sınırın altında yaşıyor

Heyetimizle bir araya gelen Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, hukukun her dönemde siyasal iktidarların aparatı olduğunu vurgu yaparak, “Fakat hiçbir dönem bu kadar pervasızca kullanılmadı. Bu süreçte, en önemli şey bu faşist iktidara karşı birlikte hareket edebilmektir. HDP'ye dönük saldırılar demokrasimize yapılan bir saldırıdır” dedi. Balkan, çok büyük sayıda avukatın açlık sınırının altında yaşamak zorunda kaldığını dikkat çekti.  

“Afetlerde yalnız bırakıldık”

Finike’de seracılar ve tarım işçileriyle buluşan Necdet İpekyüz ve Erol Katırcıoğlu tarım işçilerinin sorunlarını dinledi. Üreticiler, yaşanan afetler sonrası devletin hiçbir kuruluşunun, durumlarını görmek için dahi olsa, gelmediğini ve çiftçinin kaderiyle baş başa bırakıldığını belirtti.

Sorunları Meclis’te dile getireceğiz

Milletvekilimiz Katırcıoğlu, dinledikleri sorunları Meclis çatısı altında dile getireceklerini belirterek, "İktidarın bir parçası olduğumuzda sizi mağdur eden bu politikaları sonlandıracağız. İktidar her ne kadar yüzde 7 büyüdüğünü söylese de biz gittiğimiz yerlerde durumun böyle olmadığını iyi görüyoruz. İktidar yandaş medya aracılığıyla gerçekleri çarpıtıp, yönlendiriyor. Gerçeklik, insanların mevcut durumdan rahatsız olduğu ve temel ihtiyaçlarını dahi sağlamakta zorlandığıdır. Bunun herkes tarafından bilinmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz’’ diye konuştu. Milletvekilimiz İpekyüz ise iktidarın tarım politikalarından hem üreticinin hem de tüketicinin mağdur olduğunu dile belirterek, “Üretici büyük bir maliyete katlanarak ürettiği ürünü ucuza satmak zorunda kalırken tüketiciler ise pahalı tüketmek zorunda kalıyor” dedi.

11.06.2021