İş ve Aş Buluşmalarının ilk ayağı tamamlandı, buluşmalar hız kesmeden sürecek

Startını Diyarbakır’dan verdiğimiz İş ve Aş Buluşmaları yoğun ilgi ile karşılandı. Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Garo Paylan, Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Şaziye Köse, Ekoloji Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Naci Sönmez ile milletvekillerimiz Erol Katırcıoğlu, Necdet İpekyüz ve Semra Güzel'in yer aldığı heyet, iki gün boyunca Diyarbakır’da çiftçilerden işsizlere, sendikalardan kadınlara pek çok kesimle bir araya geldi.

Buluşmaların ilk durağı olan Diyarbakır’da KESK, DİSK, TTB, SES, SMMMO, KOBİ Derneği, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ve Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası üye ve yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirildi. Tüm görüşmelerde ana gündem, yaşanan ağır ekonomik kriz, artan işsizlik, yoksulluk ve esnafın büyüyen sorunları oldu.

Heyet ayrıca atölye ve fabrika ziyaretlerinde kadın emekçilerle, Bağlar ve Sur’da esnafla, köy ziyaretlerinde çiftçilerle ve geniş katılımlı olarak organize edilen bir başka toplantıda işsizler, KHK ile ihraç edilenler ve ataması yapılmayan kesimlerle buluştu. Tüm kesimlerin ekonomik krizden nasıl etkilendiklerine ilişkin değerlendirmelerini ve HDP’den beklentilerini not eden heyetimiz, buluşmalara hız kesmeden devam edecek. 

22 Ocak 2021