IŞİD çetelerinin Şengal'e girerek katliam gerçekleştirmesinin ardından savunmasız kalan Êzidi Kürtler için Silopi'de HDP Silopi ilçe binasında HDP Şırnak miletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak yanı sıra HDP il ve ilçe yöneticileri yurttaşlarla acil kriz masası oluşturularak toplantı düzenlendi.

Toplantıda, önümüzdeki günlerde Federal Kürdistan Bölgesi'nden gelecek güvenlik amacıyla topraklarını terk etmek zorunda kalacak olan halkın barınma ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere kriz masası oluşturuldu. Toplantıda, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, IŞİD çeteleri tarafından savunmasız kalan halka dönük yaptıkları katliamları sert bir dile kınadı. Sarıyıldız, "IŞİD çeteleri tarafından başta Kürt toplumu olmak üzere özellikle kadın ve çocuklar katledilmektedir. Bu durum tamamen gündemimizi değiştirdi. Gündemimizde olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini iyi değerlendirmek gerekir belki bugün ilçenin köylerini ziyaretler gerçekleştirecektik fakat Kürt halkına yönelik katliamlar nedeniyle bizlerde olağanüstü toplanarak, Federal Kürdistan Bölgesi'nden gelecek olan halkımız ihtiyaçlarını karşılamak üzere burada kriz masasını oluşturmuş bulunmaktayız" dedi.

IŞİD çeteleri ile yaşanan çatışmalarda Kürt halkının çocuklarının şahadetinin olabileceği fakat her şahadetin Kürt halkına yönelik bir katliamın önüne geçebileceği unutulmaması gerektiğini ifade eden Sarıyıldız, Federal Kürdistan Bölgesi'nden katliamdan kaçan halka yardım konusunda tüm yurttaşların kapılarını sonuna kadar açılmasını ve duyarlı olunması çağrısında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından konuyla ilgili halkın görüş ve önerileri alınarak toplantı basına kapalı olarak devam etti. Milletvekillerinin toplantıdan sonra AFED evlerinde bulunan Êzidi Kürtleri ziyaret edeceği öğrenildi.

07.08.2014