İstanbul'da görev yapan avukatlar ÖHD tarafından düzenlenen, 5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında bir araya geldi. Bakırköy Botanik Park'ta düzenlenen geceye BDP Eşbaşkanı Selahattin Demşirtaş, HDP İstanbul Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel, ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve yapılan operasyonlarla tutuklanan ve bir süre önce tahliye edilen avukatlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan ÖHD Başkanı Fırat Epözdemir, başta KCK adı altında avukatlara yapılan operasyon ve tutuklamaları hatırlattı. Epözdemir, meslektaşlarının haksız ve hukuksuz yere tutuklandığını dile getirerek hukuksuzluğa karşı mücadele edeceklerinin altını çizdi.

2014 Ekim ayında yapılacak olan Baro Genel Kurulu için hazırlık yapma çağrısında bulunan Epözdemir, "Yapılacak baro seçimleri bizler için önemli. Biz özgür hukukçular derneği olarak bir an önce bir araya gelinmesi gerektiğini düşünüyor. Kurul için çalışma yapmamız gerekiyor. Geçmişte hatalarımız oldu ama bu kurula birleşerek bir cepheden girmeliyiz" dedi.

Daha sonra söz alan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, avukatlık mesleğine Diyarbakır Cezaevinde yapılan işkencelere karşı açılan dava ile başladığını ifade ederek birlikte mücadele çağrısında bulundu. Geçmişte yapılan avukat operasyonlarına da değinen Kozağaçlı, "Bürolarımızı basıp bize terörist dediler. Bizleri tutuklayıp cezaevlerine attılar. Bizler birbirimizin avukatlığını yaparak birlikte mücadele ettik. Bürolarımız açık kaldı. Mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da etkinlikte kısa bir konuşma yaptı. Hukukun iktidar tarafından ayaklar altına alındığını belirten Demirtaş, "Böylesi bir ortamda avukatlık mesleği önemli. Mücadele ederek bu günlere geldik, bugün birlik oluşturma zamanı" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin zamansız bir tartışmanın başlatıldığına dikkat çekti. Tüzel, "Bizler bu tartışmanın bir parçası değiliz. Bizler Gül ve Erdoğan uzlaşmasının bir parçası olmayacağız. Bu kararı halk verecek, Emekten, Demokrasiden yana olanlar verecek" diye konuştu. Avukatların buluştuğu gece müzik dinletisi ile sona erdi.

05.04.2014