İzmir Karaburun-Mordoğan’da sokak hayvanları planlı olarak yok ediliyor

24 Mayıs 2017 gecesi o kadar çok zehirli tavuk atılmış ki, onlarca köpek ve kedinin yanı sıra doğal hayatın bir parçası olan martılar da zehirlenerek öldürülmüştür. Bu bir katliamdır. Mordoğanlı hayvan korumacılar, Kaymakam, Belediye Başkanı ve Jandarma Komutanlığı ile defalarca görüşüp resmi başvurularını yaptıkları halde hiç bir sonuç elde edememiştir.

Soruyoruz: Hayvanların zehirlenmelerine sebep olan etleri kim ya da kimler atmıştır?

Kullanılan zehrin sadece belediyenin elinde bulunduğu söylentileri halk arasında konuşulmaktadır. Mobese görüntüleri istendiğinde, o gece kameraların bozuk olduğu söylenmiştir.

Daha önceki yıllarda da benzer katliamlarda onlarca sokak hayvanı katledilmiş, hayvan korumacıların tüm çabalarına karşın sorumlular bulunamamıştır.

Sokak hayvanlarının korunması belediyenin görevleri arasındadır. Belediye yetkilileri kimsenin başvuru yapmasını beklemeden bu katliamı yapanları tespit etmekle, bölgede yaşayan hayvanları bu tür saldırılardan korumakla sorumludur.

Karaburun Belediyesi’ni ve Kaymakamlığı sokak hayvanlarının korunması konusunda yasal görevlerini ve sorumluluklarını yerine getirmeye ve bu katliamların sorumlularının bulunması konusunda gerekli işlemleri ivedilikle yapmaya çağırıyoruz.

Beyza Üstün
Halkların Demokratik Partisi
Ekoloji Komisyonu
27 Mayıs 2017