Kadıköy'de HDP İlçe Örgütü üyeleri öncülüğünde çok sayıda grup ve yurttaş tarafından İsrail'in Gazze'ye, IŞİD'in de Kobanê'ye dönük saldırıları Altıyol'dan İskele Meydanı'na yürünerek protesto edildi.

Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na, ardından da İskele Meydanı'na yapılan yürüyüşün ardından söz alan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Şamil Altan, Gazze'ye dönük saldırılara dikkat çekerek, "Özgür bir Filistin kurma mücadelesi diktatörlerin yok etme saldırıları altında" dedi.

Ardından da Kobanê'deki IŞİD saldırılarına dikkat çeken Altan, "Elleri kanlı, yürekleri karanlık IŞİD çeteleri, Irak'ta tankları topları ele geçirdikten sonra Rojava'ya yönelik saldırıya geçtiler. Kobanê halkı da tıpkı Filistin halkı gibi kahramanca direniyor" ifadelerini kullandı. Rojava devrimini boğmaya dönük saldırılar gerçekleştiren IŞİD'e yönelik AKP hükümetinin desteğine de işaret eden Altan, Hükümetin IŞİD karşısında net bir tavır geliştirmesi gerektiğini belirterek, "Kobanê düşerse, Rojava düşerse ne Türkiye'ye ne de Ortadoğu'ya barış bir daha gelmez. Rojava'yı vuranları desteklemeye devam edersen, barış müzakereleri yürümez" şeklinde konuştu.

Ardından hazırlanan açıklama metnini okuyan HDP Gençlik Meclisi üyesi Ece Çetin, "Kobanê Kantonu, günlerdir gerici çetelerin ağır saldırısı altında" dedi. Rojava'daki saldırıların Filistin'e yönelik saldırıdan hiçbir farkının olmadığının altını çizen Çetin, "Bugün farkındayız ki Rojava ve Filistin'deki halklar bu gerici zihniyetlere karşı büyük bir direniş göstermektedir. Bu iki büyük direnişi selamlıyor, halklarla mücadelemizi yükselteceğimizi belirtiyoruz" diye belirtti.

17.07.2014